Очертава се затваряне на правителството. Трябва ли да инвестирате в злато сега?

...
Сякаш повишаването на инфлацията през лятото и високите от десетилетия
Коментари Харесай

Сякаш повишаването на инфлацията през лятото и високите от десетилетия лихвени проценти не бяха достатъчно проблематични за милиони американци, сега има сериозни спекулации, че правителството скоро може да затвори . Крайният срок за продължаване на финансирането на правителството е 1 октомври, но все още няма договорена сделка. Въпреки че спирането няма да засегне програми, които вече имат постоянно финансиране, то вероятно ще предизвика известни притеснения на пазара и ще остави много инвеститори още по-притеснени, отколкото са били.

Във времена като тези много инвеститорите се обръщат към златото. Въпреки че не е толкова известен като много други инвестиции, лъскавият благороден метал има уникални предимства, особено по време на нестабилни и непредвидими икономически условия. Но трябва ли да инвестирате в злато сега — или вместо това е по-добре да преосмислите някои други инвестиции?

Започнете, като заявите тук безплатен комплект информация за златото, за да научите повече за тази уникална възможност.

Трябва ли да инвестирате в злато сега?

Много хора инвестират в злато по време на икономическа криза или несигурност. И е лесно да се разбере защо. Ето три причини, поради които може да искате да започнете да инвестирате в злато сега.

Диверсификация на портфейла

Спиране на правителството — съчетано с повишени лихвени проценти и инфлация — може да е лоша новина за акциите пазар. Но ако сте инвестирали в злато, това може да не е напълно лошо.

Златото е известно със способността си да диверсифицира вашето портфолио и да предпазва от ерозията на щатския долар. Така че, ако правителството прекрати дейността си и вашият портфейл от акции и облигации изглежда нестабилен, златото вероятно ще остане стабилно и ще поддържа цената си, като по този начин предпазва инвестициите ви от пълен шок.

Научете повече с безплатни инвеститори в злато комплект тук.

Помощ при инфлация

Златото може би е най-известно със способността си да хеджира срещу инфлацията. И след като се повиши два пъти през лятото – през юли и друг път през август – инвеститорите биха били разумни да добавят известна защита към портфолиото си през септември. Просто се уверете, че инвестирате в правилната сума (повечето експерти биха посъветвали да запазите златната си част до 10% или по-малко от общото ви портфолио). В противен случай може да рискувате да загубите по-добри (макар и по-променливи) възможности за печелене на доходи.

За да поддържате ликвидност

Акциите и облигациите ще ви направят пари и повечето експерти биха посъветвали да запазите по-голямата част от вашите пари, инвестирани в тях. Но те не се ликвидират лесно и ако имате нужда от бърз достъп до пари, ще бъде трудно да го постигнете с акции и облигации. Същата загриженост не е налице при много инвестиции в злато, особено физически видове като златни кюлчета и монети.

Разбира се, ако трябва бързо да продадете физическото си злато, може да не спечелите най-добрия долар. Но наличието на гъвкавост за това, особено в днешната инфлационна среда, е очевидно предимство, когато се съпостави с други традиционни типове инвестиции.

Долната линия

Инфлацията, по-високите лихвени проценти и сега потенциалното затваряне на правителството се комбинира за лоша икономическа прогноза. Но не е задължително да страдате от това. Като инвестирате малко пари в злато сега, можете успешно да диверсифицирате портфолиото си и да се предпазите от най-лошата инфлация. И ако инвестирате във физическо злато, ще поддържате известна ликвидност и лекота, на които просто не бихте се радвали с много други видове инвестиции.

Имате още въпроси? Има множество компании, инвестиращи в злато, които могат да помогнат. Заявете тук безплатен златен IRA комплект, за да научите повече.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР