Очертава се цялата предизборна кампания да протече на фона на

...
Очертава се цялата предизборна кампания да протече на фона на
Коментари Харесай

Веселин Вучков: Поведението на Живко Коцев е осъдително, но няма категорични данни за престъпление

Очертава се цялата предизборна акция да протече на фона на кална политическа борба, при което доста малко хора ще се интересуват от това какви промени биха провели партиите, по какъв начин считат да реформират Министерство на вътрешните работи.

Това сподели пред бТВ специалистът по национална сигурност и някогашен вътрешен министър проф. Веселин Вучков.

Според него последните промени в конституцията не са подчинени на концепцията почтени експерти да заемат основните позиции, а във връзка с прокуратурата е заложена мина – заплаха от нейното политизиране.

По думите му има предпоставки за негативна селекция и е допустимо в регулаторите и в правосъдната система почтените експерти мъчно да получат късмет за развиване.

Той разяснява и ставащото в митниците и Министерство на вътрешните работи:

„ Иска ми се да имам вяра, че ставащото сега е същинска борба с корупцията. Няма да получим отговор на този въпрос в този момент. В последна сметка дали има борба с корупцията, ще разберем когато имаме неоправдателна присъда, а това ще отнеме месеци-години. “ – уточни Вучков.

Той добави, че държанието на Живко Коцев е неоправдателно от морално-етична точка, демонстрира цялостна липса на интегритет – при поста, който заемаше, би трябвало да селектира своите контакти. Същевременно някогашният министър означи, че разкритията в медийните изявления към момента не потвърждават изрично незаконно държание.
Той добави, че познава Коцев като добър служител на реда и е сюрпризиран от ставащото с него.

Вучков означи, че за него като учител по наказателно право е тайнственост по какъв начин протоколи от разпити на неизвестен очевидец изтичат към избрани медии – това е неприемливо, защото има следствена загадка.

Според него е нужна промяна в Министерство на вътрешните работи – сега в министерството работят към 6400 пенсионери, което буди учудване у представители на партньорски служби.

Веселин Вучков е на мнение, че настоящият вътрешен министър Калин Стоянов има качества да преодолее отрицателно събитие като пазаруването на гласове.

„ Рано е да му се хвърлят обвинявания “, добави той.

Ексминистърът заключи, че недоволството към политическата класа е грандиозно и се надява през оставащите два месеца до изборите партиите да съумеят да убедят жителите какви промени са нужни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР