Очертава се глобален недостиг на презервативи, заяви в петък най-големият

...
Очертава се глобален недостиг на презервативи, заяви в петък най-големият
Коментари Харесай

Пандемията ще остави света без кондоми - очертава се глобален недостиг

Очертава се световен дефицит на презервативи, съобщи в петък най-големият международен производител, откакто наложената обсада поради коронавируса го принуди да спре производството, написа БНР.

Малайзийската компания Karex Berhad прави един на всеки пет презерватива в международен мащаб. През последните 10 дни обаче тя не е произвела нито един кондом в трите си заводи. Това към този момент основава дефицит от 100 милиона презерватива, които се оферират на интернационалния пазар от известни марки, доставят се на държавни здравни системи или се разпространяват чрез стратегии за помощи като Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

" Притеснявам се, че за доста филантропични стратегии в Африка дефицитът няма да продължи единствено две седмици или месец, а много по-дълго ", каза пред Ройтерс изпълнителният шеф на Karex Го Миа Киат.

Малайзия е най-засегнатата от ковид страна от Югоизточна Азия с 2 161 инфектирани и 26 смъртни случая. Предвижда се наложената обсада да остане в действие най-рано до 14 април.

Другите огромни страни, които създават презервативи, са Китай, където породи епидемията от ковид и докара до затваряне на редица заводи, както и Индия и Тайланд, в които болестта занапред набира скорост.

Производителите на други основни артикули като медицински ръкавици също се сблъскват с сходни проблеми при техните интервенции в Малайзия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР