Очакват ни серия от магнитни бури. Пикът на изригванията ще

...
Очакват ни серия от магнитни бури. Пикът на изригванията ще
Коментари Харесай

Експерт: Иде серия от магнитни бури, влияят върху психиката

Очакват ни серия от магнитни стихии. Пикът на изригванията ще е на 1-ви и 2-ри февруари. Това съобщи психиатърът Веселин Герев в предаването „ Събуди се ” по Нова телевизия.
„ Магнитните стихии рефлектират върху душeвността на здравите хора. По време на тези изригвания постоянно се будим през нощта. Сънуваме много повече и получаваме главоболие, ставаме раздразнителни”, сподели още той

По думите му душeвността ни е отвикнала на магнитното поле. „ Движим се в транспортни средства и сме обградени от дебели бетонни стени. Тези фактори понижават естествения магнитен декор на Земята. И, когато има слънчеви изригвания, ние ги усещаме”, добави той.

„ Количеството на бурите през последните години е ниско. На 31 януари късно вечерта е имало по-сериозно изригване на Слънцето. Скалата за премерване на магнитното поле е от 0 до 9. Смята се, че до 3 полето е спокойно”, разяснява доцент Татяна Трифонова от Института по геофизика.

Тя добави, че магнитното поле на Земята се въздейства от процесите, които се случват със Слънцето. На 19 и 20 февруари се чакат нови изригвания. Според доцент Трифонова те не са толкоз рискови, само че въпреки всичко хората с хронични болести би трябвало да бъдат по-внимателни, съобщи Нова телевизия.

„ Магнитното поле уголемява кръвоносните съдове. Особено чувствителни към това са сърцето и мозъкът. От там идват честите проблеми. Хората, които страдат от меланхолия, получават облекчение от магнитните бури”, сподели още психиатърът Веселин Герев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР