Очакваното поскъпване на електроенергията от 1 юли средно с 3,5

...
Очакваното поскъпване на електроенергията от 1 юли средно с 3,5
Коментари Харесай

Ще се отрази ли поскъпването на тока на ценaтa на хляба?

Очакваното повишаване на електрическа енергия та от 1 юли приблизително с 3,5 на 100 няма да се отрази върху цена та на самун а.

Това сподели Димитър Бакалов, ръководител на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Югозападна България, в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Димитър Бакалов, Регионален съюз на хлебопроизводителите в Югозападна България: В един самун 3% са доста малко. Малкият производител не може да усили самун а за няколко стотинки. Всичко това отива за сметка на дребния производител.

Бакалов счита, че повишаване на самун и хлебни произведения може да има единствено при повишаване на брашната, където има разноски за предпазване, в това число за електрическа енергия .

Според енергийният специалист проф. Атанас Тасев сходно нарастване е малко, в случай че се вземе поради, че непокрития недостиг в електроениргийната система възлиза на 1,7 милиарда лв..

Атанас Тасев, енергиен специалист: Изкуственото задържане на цените в енергетиката облагодетелства богатия, не бедния. По-добре е ние всички да плащаме цена та, каквато е и да свикнем с пазарните механизми, а страната да ускори обществения вектор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР