Очаквано страните от НАТО реагираха нервно на речта на руския

...
Очаквано страните от НАТО реагираха нервно на речта на руския
Коментари Харесай

Силите на НАТО нарастват: Западът ескалира и се готви за провокации срещу Русия

Очаквано страните от НАТО реагираха нервно на речта на съветския президент Владимир Путин и подписания Указ за готовност.

„ Вчера Литва сложи силите за бързо реагиране в нараснала бойна подготвеност “, сподели министърът на защитата Арвидас Анусаускас.

„ Тъй като съветската военна готовност ще се организира и в региона на Калининград, в нашия комшия, Литва не може просто да следи. Нашите сили за бързо реагиране са в нараснала подготвеност “, сподели той.

Вероятно в близко бъдеще ще станем очевидци на прегрупиране на силите на НАТО и други старания, макар че процесите на увеличение на контингентите на НАТО наоколо до границите с Русия започнаха преди няколко седмици.

На 4 септември в Латвия идва спомагателна група немски военни. Германските войски съставляват командната част на новата бригада, която нормално се състои от към 3000-5000 бойци. В случая бойците са част от немската 41-ва танкова бригада и са пристигнали на пристанището в Клайпеда с ферибот от Кил. Звеното се състои от към 100 души персонален състав, както и съоръжение за командване и надзор, връзки и логистика.

„ Пристигането на първите немски бойци като част от бригадата на НАТО съставлява значима стъпка в укрепването на възпирането и защитата на НАТО в сериозен миг за нашата сигурност и изпраща ясно обръщение, че НАТО ще отбрани всеки сантиметър от територията на съдружниците “, сподели говорителката на НАТО Оана Лунгеску..

Командният състав на бригадата ще остане на непрекъсната база в балтийската страна, а бойни елементи ще се причислят към тях на ротационен принцип за присъединяване в ученията.

На срещата на върха в Мадрид през юни водачите на НАТО взеха решение да укрепят предната защита на НАТО, в това число посредством подсилване на бойните групи на НАТО в източната част на алианса до равнище бригада. Германия, която управлява бойната група на НАТО в Литва, към този момент разполага с към 1500 бойци в страната.

След референдума в Крим през 2014 година бяха основани четири многонационални бойни групи на НАТО в Латвия, Литва, Естония и Полша. Те бяха подсилени тази година в отговор на специфичната интервенция на Русия в Украйна. В момента се основават четири нови бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия.

На 8 септември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг взе присъединяване в среща на контактната група за украинската защита във военновъздушната база Рамщайн, Германия.

Генералният секретар акцентира нуждата Украйна да получи повече военна помощ, с цел да " може да отбрани правото си на самозащита ". Той приветства обстоятелството, че съдружниците от НАТО не престават да усилват военната, финансовата и филантропичната поддръжка за Украйна.

Генералният секретар се срещна с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин III и му благодари за семейството на срещата и на Съединени американски щати за водачеството и координацията. Столтенберг организира диалози и с министъра на защитата на Германия Кристин Ламбрехт и министъра на защитата на Украйна Алексей Резников.

По-късно генералният секретар взе участие в предпазен видео диалог, проведен от президента на Съединени американски щати Джо Байдън с канадския министър-председател Джъстин Трюдо, немския канцлер Олаф Шолц, италианския министър председател Марио Драги, полския президент Анджей Дуда, румънския президент Клаус Йоханис, английския министър председател Лиз Тръс и японският министър председател Фумио Кишида. Към тях се причислиха представители на Франция, Европейската комисия и Европейския съвет.

Те разискаха резултатите от работата на Контактната група по защитата на Украйна, като подчертаваха върху нуждата от опазване на поддръжката за Украйна през идващите зимни месеци.

Вероятно на тази среща са взети решения, по-късно оповестени в западните медии, за доставката на избрани типове оръжия на Украйна.

На идващия ден, на среща с държавния секретар на Съединени американски щати Блинкен, генералният секретар сподели:

„ Съединените щати водят пътя. И аз поздравявам спомагателните милиарди долари поддръжка, оповестена тази седмица. Вчера участвах в работата на ръководената от Съединени американски щати Контактна група за защитата на Украйна в Рамщайн. Всички се съгласихме с значимостта на укрепването и поддържането на нашата военна поддръжка за Украйна, с цел да надделее като самостоятелна суверенна страна. "

Столтенберг сподели още, че спорът в Украйна навлиза в сериозна фаза:

„ Нашето единение и взаимност ще бъдат подложени на тестване през идващите месеци. С напън върху енергийните доставки и внезапно повишаване на живота... "

" Ако Украйна приключи военните дейности, тя ще престане да съществува като самостоятелна страна. Затова би трябвало да се придържаме към определения курс, в името на Украйна и в името на себе си ", добави той.

Общо в балтийските страни има 11 000 бойци на НАТО, от които 3700 в Литва, 4000 в Латвия и 2200 в Естония. Броят на личните военни в тези страни е надлежно 17200, 7500 и 10500.

От страните от санитарния кордон на Източна Европа Полша и Румъния имат най-мощен боен капацитет. В Полша са ситуирани 11 600 бойци на НАТО, до момента в който числеността на полската войска е 122 500, а в Румъния - надлежно 4700 и 75 000. Полша, България и Словакия са въоръжени със самолети МИГ-29, които могат да бъдат трансферирани в Украйна (част към този момент е изпратена по-рано).

На срещата на върха в Мадрид през юни 2022 година съдружниците се споразумяха за фундаментална смяна във възпирането и защитата на НАТО. Тя включва подсилване на предната защита, подсилване на бойните групи в източната част на Алианса до равнище бригада, трансформиране на Силите за реагиране на НАТО и увеличение на числеността на Силите с висока степен на подготвеност до повече от 300 000 души.

Всичко това съставлява най-мащабната смяна на системата за групова защита и въздържане на Алианса след Студената война.

Членовете на НАТО също покачват устойчивостта на своята инфраструктура. Това включва подсилване на кибернетичния потенциал и възстановяване на готовността за химически, биологични, радиологични и нуклеарни заплахи; повишение на устойчивостта на хибридни закани.

Всъщност това значи образуване на хакерски атаки против съветски обекти и водене на война с други средства (освен косвеното присъединяване в Украйна).

Русия е оповестена в НАТО за „ най-значимата и директна опасност за сигурността на съдружниците, както и за мира и стабилността в евроатлантическия район “. В същото време в Брюксел споделят, че „ НАТО не търси борба и не съставлява опасност за Русия “, което не е правилно.

Тези обстоятелства значат, че Западът ще продължи да предизвика Русия, в това число посредством поддръжка на неонацисткия режим в Киев. Следователно решението за осъществяване на частична готовност е вярно. Въпреки че заявеният брой войски явно не е задоволителен за бърза победа в Украйна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР