Очаквано двете уайлд кард“ позиции на квалификациите на ATP 250

...
Очаквано двете уайлд кард“ позиции на квалификациите на ATP 250
Коментари Харесай

Андреев и Несторов получават „уайлд кард“ за квалификациите на Sofia Open


Очаквано двете „ уайлд кард “ позиции на квалификациите на ATP 250 шампионата в София в края на месец септември бяха връчени на български тенисисти.

Организаторите взеха решение това да са Адриан Андреев и Пьотр Нестеров.

За Адриан това е поредна покана в столицата, откакто дебютът му пристигна през 2017, а на в главната скица стъпи за пръв път две години по-късно и се трансформира в първия играч с мач на равнище ATP, роден през този век.

Бившият №2 при юношите се намира доста покрай най-хубавото си класиране и до място в топ 300 – сега той е №328, като през този сезон постоянно играе на равнище „ Чалъднжър. Във Форли стигна и до полуфинал.

За Нестеров това ще бъде първо присъединяване, откакто по-рано през сезона записа дебют и за националния тим за Купа „ Дейвис “. Той е под №870 при мъжете и въпреки досега 2022 да не е най-успешната година за него, доближи до два полуфинала на равнище ITF, като в този с награден фонд 25 хиляди $ в Скопие победи №405 и №513, преди да отстъпи на №286.

Двамата се причисляват към доста тежка скица, в която ненадейно се оказа и четвъртфиналиста от US Open Адрей Рубльов. Там се намират още Марк-Андреа Хюслер, Джей Джей Улф, Душан Лайович, Даниел Галан, Нуно Боржес, Петер Гойовчик, Тим ван Райтховен, Ян-Ленард Щруф, Юго Умбер и Матс Мораинг.

За главната скица „ уайлд кард “ към този момент получиха Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Стан Вавринка, а огромната вест бе, че и Григор Димитров се завръща в София на 25 септември.

Сред звездите на шампионата са също Яник Синер, Хуберт Хуркач, Пабло КАреньо Буста, Гаел Монфис, Александър Бублик, Лоренцо Музети, Холгер Руне, Джак Дрейпър, Филип Краинович, Алехандро Давидович Фокина, Николоз Басилашвили и Фабио Фонини.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР