Очакванията са, че възходящото развитие на икономиката на България и

...
Очакванията са, че възходящото развитие на икономиката на България и
Коментари Харесай

Бисер Петков поздрави пенсионерите за празника с обещание за по-високи пенсии

Очакванията са, че възходящото развиване на стопанската система на България и растежът на приходите ще дадат опция за още по-съществено повишение на пенсиите през 2020 година. Това се показва в одобрение на обществения министър Бисер Петков по случай Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, оповестено на уеб страницата на МТСП.

Миналия месец Петков разяснява, че упованията са нарастването на пенсиите от 1 юли 2020 година да е с 6 или над 6%.

В приветствието си Петков напомня, че от 1 юли всички пенсии бяха нараснали с 5.7 на 100, което е най-голямото нарастване за последните години, а следващата година нарастването ще е по-съществено. Министърът напомня още, че директно след встъпването в служба на държавното управление през май 2017 година бяха доста нараснали минималните размери на пенсиите за трудова активност.

" Разбирам добре, че за доста от възрастните хора животът не е лек. Наясно съм, че постоянно сте изправени пред компликации и провокации, които би трябвало да преодолявате ", отбелязва още той в приветствието.

По думите на Петков желанието на МТСП е да се построи резистентен модел, който да подсигурява съответен пенсионен приход, качествени обществени услуги и спокойни старини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР