Очакванията на хората са били по-оптимистични в началото на пандемията,

...
Очакванията на хората са били по-оптимистични в началото на пандемията,
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Увеличават се хората, които очакват мерките да продължат до края на годината

Очакванията на хората са били по-оптимистични при започване на пандемията, даже е имало наивници, които са считали, че до една седмица животът ще се върне към нормализация, изясни социологът Юрий Асланов в предаването „ Тази заран “.

Данните са от проучване на организация " Афис " за настройките към завършилото изключително състояние. Анкетата обгръща 1000 пълнолетни, направена сред 7 и 12 май.

1/3 от българите считат, че животът у нас ще се върне към естествения си ход до няколко месеца.
" Афис ": 1/3 от българите считат, че животът ще се върне към естествения си ход до няколко месеца 38 на 100 не чакат смяна в приходите поради изключителното състояние
Най-големият дял от хората предвидиха, че ще се оправят нещата до месец, а в този момент – за няколко месеца, уточни още Юрий Асланов.

Той изясни, че се е нараснал делът и на тези, които считат, че изключителните ограничения ще продължат до края на годината.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Хоризонтът на оптимизма се е отдалечил във времето съгласно преобладаващото публично мнение. Това поражда страхове за бъдещето в друга степен и в разнообразни направления “, означи социологът.

По думите му през миналите два – три месеца от тв приемника са се разнасяли друг тип страхове и хората по този начин са възприели ситуацията.

Снимка: btvnovinite.bg

„ За по –възрастните това е боязън за живота и здравето, а за по-младите – боязън от загуба от работа, а за най-младите – боязън от невъзможността да намерят работа. Най-младите даже гледаха отвън България, само че тази рецесия е симетрична и тя обгръща целия свят. Алтернативите за реализация са мощно лимитирани “, сподели Юрий Асланов.

Ако следва борба сред тв приемника и хладилника, мога да кажа, че възможностите на хладилника от ден на ден порастват, предвижда той.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 100 0 99 531 Света 4 526 934 4 945 303 407 1 705 678 Заразени* Нови Починали България 2 100 0 99 Света 4 526 934 4 945 303 407
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР