Очакваният икономически растеж за следващите три години е около 3,3

...
Очакваният икономически растеж за следващите три години е около 3,3
Коментари Харесай

Горанов обяви колко е очакваният икономически растеж за следващите три години

Очакваният стопански напредък за идващите три години е към 3,3 на 100 за всяка една година от прогнозния интервал. Това разгласи министърът на финансите Владислав Горанов по време на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие.

Растежът ще бъде леко по-нисък от предстоящото тази година равнище от 3,4 на 100. Основните мотори на растежа, измерени през детайлите на Брутният вътрешен продукт по метода на крайното потребление, са вътрешното търсене - както по линия на потреблението, по този начин и по линия на вложенията. Частните потребителски разноски се чака да запазят относително висок ритъм на напредък, сподели министърът. Положително въздействие върху потреблението ще има и нарастването на разноските за личен състав, който се предлага за обществения бранш, добави той.

НСТС ще прегледа плана на Закон за държавния бюджет за 2020 година и обновената средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година, както и плана на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2020 година, импортиран от шефа на Национален осигурителен институт, както и план на Закон за бюджета на НЗОК за 2020 година, импортиран от шефа на Здравната каса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР