Очакване за споразумение, но временно, изрази специалният представител на ЕС

...
Очакване за споразумение, но временно, изрази специалният представител на ЕС
Коментари Харесай

Слаби надежди за срещата Вучич-Курти

Очакване за съглашение, само че краткотрайно, изрази специфичният представител на Европейски Съюз за разговора сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак преди срещата сред него и първия посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел със сръбския президент Александър Вучич и косовския министър председател Албин Курти в Брюксел.

" Срещнах се поотделно с Курти и Вучич, с цел да беседваме за дневния ред и да се подготвим за срещата. Очаквам договореност, естествено неокончателна, би било доста наивно да се надяваме на това ", съобщи Лайчак. И уточни, че ще се беседва по какъв начин да бъде реализирано бъдещо съглашение и нормализация на връзките сред двете страни.

На собствен ред Вучич написа в Инстаграм: " Надявам се на някакво решение, въпреки въобще да нямам доверие в това ". В сряда той съобщи, че ще има сложни полемики, двете страни не са съгласни по съвсем нито един въпрос.

Жозеп Борел насрочи новия кръг договаряния сред Белград и Прищина поради спора с регистрационните номера на колите и документите за идентичност, довел до улични барикади и изстрели в края на юли.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР