Очаквана беше втората вълна от пандемията и ние предупреждавахме, каза

...
Очаквана беше втората вълна от пандемията и ние предупреждавахме, каза
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Все по-често ще сме свидетели на твърде голям брой случаи на коронавирус

" Очаквана беше втората вълна от пандемията и ние предупреждавахме ", сподели пред БНР проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Според нея броят на инфектираните ще се усилва с навлизането в есенно-зимния интервал, само че предвижда, че днешният връх от над 8% позитивни проби няма да стане всекидневие.
" Все по-често ще сме очевидци на прекомерно огромен брой случаи. Здравната система ще издържи на това, само че фрагменти не се основават от през днешния ден за на следващия ден - изключително инфекционисти, които знаят тъкмо по какъв начин да се борят с инфекцията и по какъв начин тъкмо да влизат при пациентите. Те и в този момент са на едни нескончаеми наряди. Там ще е казусът ", акцентира проф. Христова.
 Вълчев: Има повече болни от COVID-19 учители, в сравнение с възпитаници Вълчев: Има повече болни от COVID-19 учители, в сравнение с възпитаници
98 са учениците с позитивни проби за COVID-19 от началото на образователната година. Това значи среднодневно по 5. Въпреки това тя е доста...
В предаването " Нещо повече " тя уточни, че по-отношение на смъртността България е в по-челните редици на Европейски Съюз. " Основната причина са съпътстващите хронични болести и немалката смъртност, която имахме в страната и преди Коронавирус ерата ", сподели тя. Във връзка с противоепидемичните ограничения проф. Ива Христова съобщи, че става дума за създаване на трендове за ограничения по места, а не да се затварят цели градове или цели предприятия. По думите ѝ най-обещаващ в битката против ковид е препаратът ремдесивир, който блокира размножаването на вируса. " Лечението обаче е сложно, би трябвало да се влияе на разнообразни равнища и това го сподели и лекуването на президента Доналд Тръмп ", сподели тя.
Като заплаха за срив в имунитета на всеки човек проф. Христова уточни острите респираторни болести: " Едно друго вирусно заболяване ще докара до сриване на имунитета и ще ни направи доста по-податливи на Covid-19 ". Тя беше безапелационна, че носенето на маски е доста значимо, а избягването на всеобщо събиране на хора и поддържането на здравето с придвижване, уравновесена храна и отмора водят до повишение на имунитета. Проф. Христова акцентира, че карантината е доста значима и би трябвало да се съблюдава съзнателно и отговорно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР