Очакваме същия туристопоток от Русия като миналогодишния. Това каза министърът

...
Очакваме същия туристопоток от Русия като миналогодишния. Това каза министърът
Коментари Харесай

Ангелкова: Очакваме същия туристопоток от Русия като миналата година

Очакваме същия туристопоток от Русия като миналогодишния. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти в Народното събрание.
Ангелкова напомни, че за предходната година съветските туристи са били 559 000 . По думите ѝ за това лято с съветските си сътрудници и с Олег Сафонов са се разбрали, да се резервира устойчивостта и същия % и растеж като предходната година. По думите ѝ това е било доказано по време на визитата в Москва.
Ангелкова съобщи, че това ще е огромен триумф, поради нападателната ценова политика, която Турция води, с цел да върне изгубените си от преди две години позиции.
„ Очакваме същите цифри да получим като предишното лято. Към момента следим един лек спад от към 3% до 4 %, което е в границите на предстоящото, поради извънредно нападателната ценова политика на Турция “, съобщи Николина Ангелкова.
По думите ѝ фактът, че политически има поддръжка и сме в топ 5 за желани пазари за съветски туристи, както и че има декларирани полети за постоянни линии на летищата „ Варна “ и „ Бургас “ дава учредения, че страната ни ще резервира устойчивостта и цифрите от предходната година.
Успех след срещата в Москва е, че 2019 година ще бъде оповестена за година на туризма на Русия в България и назад, добави тя, представена от Фокус.
„ Такава ще имаме за първи път. По принцип Руската федерация всяка година афишира дестинация, която е желана за съветските туристи и афишират година на тази страна. Това е доста отговорно за нас. Стартираме с подготовката на дейностите, които следва да правим през 2019 година, тъй че оптимално ползата и погледът на съветските туристи да бъде ориентиран към нашата страна “, съобщи Ангелкова и уточни, че срещите в Москва са били значими.
„ Изключително съм признателна на премиера за опцията да вземам участие в делегацията. Срещите протекоха в един извънредно доброжелателен звук, градивен, със предпочитание да се вземат решение всички въпроси от съвместен интерес. Това за мен е изключително значимо, когато приказваме за туризма. Русия е един от главните пазари - Топ 5 е за предходната година “, сподели Ангелкова.
Тя разясни, че от двете страни е очебийно какъв брой значима е България във връзка с съветските туристи и, че остава в челните пет места за желани от руснаците дестинации за отмора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР