Очакваме около 60-65% от населението да се преброи електронно. Това

...
Очакваме около 60-65% от населението да се преброи електронно. Това
Коментари Харесай

НСИ очаква поне 60% от населението да се преброи електронно

Очакваме към 60-65% от популацията да се преброи електронно. Това съобщи в ефира на зам.-председателят на Националния статистически институт Диана Янчева. 

По думите й, системата ще бъде отворена за електронното преброяване на 22 януари догодина като то ще продължи до 31 януари.

" Системата ще работи непрекъснато и ще бъде отворена единствено за български IP адреси. Попълването на данните лишава няколко минути. Притеснения във връзка с електронната карта няма ", посочи Янчева.

При електронното броене ще се броят здания, жилища и пребиваващите в тях. Включени са и въпроси, които засягат метода на живот - да вземем за пример такива за енергийната успеваемост и софтуерните благоприятни условия на съответното домакинство. Традиционно участват въпросите за изповедание, вяра, майчин език и етническа принадлежност, чийто отговор ще се дава непринудено. 

Диана Янчева напомни, че пробното броене към този момент мина. " В момента върви обход, който попълня статистическия указател на постройките, а въз основа на географски координати се прави райониране ", добави тя.

За преброяването ще са нужни към, чието набиране стартира от през днешния ден. На директни телефонни линии всеки жител ще може да ревизира дали обещано лице е преброител. 

Новото национално броене ще завърши на 15 февруари 2021 година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР