Очаквам след местните избори в големите градове да отпадне досегашният

...
Очаквам след местните избори в големите градове да отпадне досегашният
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: След местните избори в големите градове ще отпадне досегашният властови модел

Очаквам след локалните избори в огромните градове да отпадне досегашният властови модел, там ще влязат нови хора, а в междинните и в по-малките обитаеми места, в опълчването сред остарялото и новото е допустимо да се „ промъкнат “ много манипулативни, комбинативни и да ги назовем оправни хора, разяснява пред публицисти в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново политологът проф. Евгений Дайнов.

Старите властови показа отмират от 2020 година, новото се пробва да се конструира, само че към момента е неопитно, чакам моделът „ Борисов “ и неговите хора да отстъпи властта в огромните градове, уточни политологът. „ В междинните и по-малките градове, при опълчването сред остарялото и новото, съгласно мен ще се промъкнат много фокусници, ментърджии, хора манипулативни и комбинативни. В това бурно време те ще дойдат със себични ползи, а не с интереса на общността, това може да стане доста елементарно, тъй като старите структури губят мощ, новите не са пристигнали още, и в този момент всеки ще може да стане кмет или общински консултант ", сподели Дайнов.

Според него след локалните избори наесен властовата картина ще бъде друга, ще бъдат изменени и публичните настройки. „ По места хората гледат с интерес кой ще се кандидатира, тъй като хората се познават, гласоподават на множеството места с прибавен възторг по отношение на парламентарните избори, само че се надявам да не гласоподават като ентусиасти, а да погледнат рационално, с мисълта кой претендент ще свърши работа “, уточни Дайнов и добави, че чака " прилични " хора в кандидатските листи и по-висока изборна интензивност. Гражданското общество, където го има, е самопроизвеждаща се среда, по тази причина не може да се твърди, че хората са изтощени от изборите, сподели Дайнов.

В едно почтително общество, където хората се държат почтително и приказват почтително, езикът на омразата ще отмре естествено, означи той и добави, че новите претенденти за локалната власт би трябвало да стъпят на тази основа в предизборната акция. В цивилизования метод на живот хората знаят, че помагайки си ще живеят по-добре, в сравнение с да се „ попържат “ и да се " ритат по кокалчетата “, уточни Дайнов.

На журналистически въпрос дали резултатите от локалните избори могат да трансформират политическата картина в страната и да предвещаят предварителен парламентарен избор, политологът отговори, че всяко политическо събитие, каквито са едни избори, може да промени картината, само че дефинира настоящето ръководство на страната като по-стабилно, по-устойчиво, по-резистентно на рецесии. По думите му, в ерата на комплицирани съдружни структури, актуалната " сглобка " е доста по-стабилна в сравнение с наподобява по две аргументи. Едната е, че ПП-ДБ знаят, че в този момент историческият миг е на хора като тях. Същевременно ГЕРБ и Движение за права и свободи осъзнават, че историческото време към този момент не е тяхно, по тази причина те от своя страна не са склонни на внезапни или рисковани придвижвания, които могат да „ разсипят “ тази сглобка и в този смисъл в нея няма хора със сили и интерес тя да не продължи да съществува, уточни политологът. „ Каквито и разтърсвания да докарат тези избори, ситуацията не е толкоз несигурно, колкото наподобява “, счита Дайнов.

Преди своя политически коментар в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново той показа програмата и участниците в идното 15-о издание на Миндя рок фест, чийто идеолог и уредник е той дружно с група съидейници.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР