„Очаквам днес борсите като отворят пазарът да бъде тестван на

...
„Очаквам днес борсите като отворят пазарът да бъде тестван на
Коментари Харесай

Експерти: При спиране на газа нямаме полезен ход, предприемачите са хванати в железни нокти

„ Очаквам през днешния ден тържищата като отворят пазарът да бъде тестван на много по-високи цени. Колко ще издържи и какъв брой време напред - следва да разберем “, разяснява енергийният специалист Васил Начев пред. Според него през днешния ден сигурно ще имаме покачване и на нефта и на газа. „ Около 500 млн. $ дневно идват единствено от газ, при нефта са много повече. По думите на специалиста при прекъсване на доставките нямаме потребен ход, можем да покрием една трета или най-много половината от потреблението на дневна база и то
при доста условности. „ Истинският проблем е в България и за нашия пазар, тъй като има заложени мини обратно в годините “, уточни и Георги Тенев от Асоциацията на българските вносители и търговци на горива.

„ В момента българският бизнесмен в бранша на горивата е заловен в стоманени нокти ", съобщи той. Като образец уточни Закона за запасите на петрол, който вкарва негласни ограничавания за свободния импорт. „ За момента запасите от горива в България подсигуряват 60-70 дни успокоение, само че би трябвало да се вземат незабавни ограничения да се ограничи износа “, счита Георги Тенев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР