Очаквам да има още политически атаки, още опити за изнасяне

...
Очаквам да има още политически атаки, още опити за изнасяне
Коментари Харесай

Кольо Колев за апартаментгейт: Чудесно е, че партиите се избиват

Очаквам да има още политически офанзиви, още опити за изнасяне на нелицеприятни обстоятелства, само че в последна сметка това са разпоредбите на акцията. Това не е мръсна акция, а чудесна. Чудесно е, че политическите партии се избиват между тях, тъй като тъкмо това чака обществото – яка борба с малко мръсни хватки. Такова мнение изрази в студиото на "Здравей, България " в ефира на Нова телевизия социологът Кольо Колев.

По думите му, в случай че ГЕРБ изгубят изборите с половин или един %, това никога няма да провокира предварителни избори.

,,Процесът ще бъде много по-дълъг. Предсрочните избори ще дойдат, в случай че продължат свадите, които разрушават доверието у ГЕРБ. И в тази ситуация не приказвам за абсурда с жилищата. Говоря за Национална агенция за приходите, за безумните бележки, за касовите апарати, за въвеждането на тол системата... това са неща, които нервират хората, основават чувството, че администрацията не работи както трябва'', изясни Колев.

,,Проблемът не е в Българска социалистическа партия – ГЕРБ. Българска социалистическа партия седи на едно и също състояние, само че ГЕРБ губи авторитет и доверие и се получава това равнене сред двете партии. ГЕРБ сама си основава личните проблеми. Усещането е, че нещата в страната не работят, че има прекомерно доста "калинки " в администрацията'', сподели още той.

Според събеседника му обаче – политическият анализатор Георги Харизанов, проблемите у нас демонстрират рефлекса на властта да реагира на тези проблеми, защото жителите усещат, че имат добра връзка с властта.

,,Аз не бих споделил, че има поредност от кавги, а поредност от решени проблеми. Така че от ГЕРБ би трябвало да покажат, че не всички са маскари'', уточни Харизанов.

Относно абсурда с жилищата той разясни, че политическата ни система ще продължи да се прочиства, а специалността политик ще става все по-непривлекателна, защото цялото им имущество ще бъде проверявано оттук-нататък.

,,Най-накрая имаме работещо антикорупционно законодателство. Обхватът на закона ще се разшири, което е извънредно потребно за обществото'', добави политическият анализатор.

,,Премиер може да бъде или Бойко Борисов, или Корнелия Нинова. Няма трети вариант'', сподели още Харизанов и добави, че надали Българска социалистическа партия са в положение да завоюват европейските избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР