Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските

...
Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските
Коментари Харесай

Радев призова: Партиите да търсят области за обединяване

„ Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху същинските проблеми на българите “, съобщи Румен Радев пред публицисти.

„ Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Как да охраняваме небето си? Знаете кои български политици оставиха България без самолети, питайте тях “, обърна се Радев към медиите в отговор на въпрос за поисканите предложения на Швеция, Франция, Израел и Съединени американски щати за наемане или закупуване на самолети за българските Военновъздушни сили.

„ При идните съвещания за образуване на държавното управление ще диря отговор от партиите какви решения оферират за гарантиране на въздушния си суверенитет, тъй като още дълги години ние няма да имаме оперативно подготвена ескадрила “, съобщи Радев.

Той напомни, че още през юни предходното държавно управление изпрати писма с искане за предложения за изтребители на лизинг. Радев заяви, че в случай че страната ни получи преференциални оферти, ще бъде квалифициран план за капиталов разход и импортиран в Народното събрание.

„ Само и само Народно събрание може да вземе решение. Отговорността е на народните представители “, съобщи президентът.

Относно непоканването на посланиците на Русия и на Беларус на откриващото съвещание на 48-ото Народно събрание – тематика, по която в четвъртък бе реализиран консенсус сред ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи, Радев сподели:

„ Унизително е политическият развой в България да бъде зависещ на алтернативата дали някой дипломат да участва, или да отсъства на откриването на Народното събрание. Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху същинските проблеми на българите – бедността, цените, бюджета, отбраната на обществено слабите. Що се отнася до обръщението на президента Зеленски, имам възприятието, че партиите се надбягват коя по-бързо ще загърби проблемите на българите “, съобщи Радев.

„ Ако няма постоянно държавно управление, значи да няма и парламент. Трябва да бъдем оптимисти. Партиите би трябвало да решат – държавно управление непременно с доста взаимни отстъпки и риск от бърз срив или отиване на нови избори “, сподели още президентът.

Радев поздрави службите и служебния кабинет за изясняването на случая и безапелационния отговор по отношение на гърмежа на Кримския мост и намесването на името на България.

Президентът напомни, че е дал задоволително време на партиите да загърбят опълчването и да реализират разговор. Той прикани това време да се употребява рационално.

„ От намирането на общи ползи в името на нашето общество зависи дали ще има постоянно държавно управление. След като се конституира Народно събрание, ще публикация и по кое време ще връча първия мандат. Партиите да търсят области за сливане “, съобщи още Румен Радев.

„ На всички равнища се работи за нашето влизане в Шенген “, разяснява още Радев и напомни, че въпросът е бил подложен на срещата в Прага.

Президентът поздрави всички български летци с празника на авиацията. Българските военновъздушни сили са ослепителен образец за геройство, мъжество и родолюбие, от които имаме такава огромна потребност през днешния ден, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР