Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента /по въпроса за

...
Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента /по въпроса за
Коментари Харесай

Румен Радев: Премиерът губи контрол върху партията си

Очаквах министър председателят да озапти беквокалите в Народното събрание /по въпроса за модернизацията на българската армия- бел.ред./, това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Освен това следя от всички дейности на партия ГЕРБ - или министър председателят губи надзор върху партията си, или я предизвиква в борбата против мен. Вече не виждам потребност от такава среща /с премиера- бел.ред./, добави той.
Това съобщи пред медиите президентът Румен Радев откакто бе посетител на отриването на академичната образователна година в СУ ”Св.Климент Охридски”.
Решението и за самолетите и за цялостната рационализация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността. Води се тази борба, само че считайте, че откакто я търсят, ще я получат, уточни Радев. Това, което ме смущава повече не е тази борба, а всички процеси, които стават в страната, на фона на идното европейско председателство.
Не по тази причина дали то ще бъде сполучливо или не, считайте, че най-после ще бъдем потупани по гърба- такава е практиката. Притеснява ме методът, по който гледаме на него и това, което желаеме да извлечем от него. Мисля, че ръководещите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да легитимира успокоение от вътрешната страна и легитимация извън, уточни Радев. Рискуваме тъкмо то да се трансформира в една витрина на гейтове, които започнаха да гърмят на всички места в страната, сподели президентът. И добави, че няма поради единствено Хасково. Трябва да се обърне внимание на управническия модел, означи президентът.
Вече разгласих, че чакам новия състав на Висш съдебен съвет да удостовери кандидатурата на ръководител на Върховен административен съд, това е основателно, ще даде нова легитимност на тази кандидатура в духа на промените в правосъдната система, отговори той на въпрос на медия.
За достъпа на съветника му Иво Христов до секретна информация Радев акцентира, че той ще получи подобен и че с този факт се спекулира. „ Няма да разясня кьорфишеци на самодейци и конспиролози”, отсече той.
Според него има проблем не с комисията по досиетата, чиято активност би трябвало да бъде подложена на спор, а с нейният ръководител. Мисля, че кандидатурата сега е една насмешка с нашето минало и с българското общество, акцентира Радев. Това е все едно да назначиш бракониера за горски- поставяме усърдие да обединим нацията, само че тъкмо това ще я раздели, безапелационен бе той.
Относно протичащото се в Каталуния президентът разяснява:
" Кризата от 2008 година очевидно изостри егоизма, както и центробежните течения в Европа. Полицейските палки няма да решат казуса. Той ще се задълбочава. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР