Очаква се законопроект, който може да доведе до забрана на

...
Очаква се законопроект, който може да доведе до забрана на
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ вероятно ще приеме законопроект, който може да забрани TikTok

Очаква се законопроект, който може да докара до възбрана на известното видео приложение TikTok в Съединените щати, да одобри камарата на представителите, защото законодателите работят по опасенията, че компанията структурата на благосъстоятелност е опасност за националната сигурност.

Законопроектът ще изисква китайската компания ByteDance да се откаже от TikTok и други приложения, които има, в границите на шест месеца след влизането в действие на законопроекта, или тези приложения ще бъдат неразрешени.

Законодателите настояват, че ByteDance е обвързване на китайското държавно управление, което може да изиска достъп до данните на потребителите на TikTok в Съединени американски щати когато и да е, когато изиска.

Притесненията произтичат от набор от китайски закони за националната сигурност, които задължават организациите да оказват помощ при събирането на разследваща информация.

Приемането на законопроекта от Камарата ще бъде единствено първата стъпка. Сенатът също ще би трябвало да одобри мярката, з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР