Очаква се Законът за изкуствения интелект да бъде важна и

...
Очаква се Законът за изкуствения интелект да бъде важна и
Коментари Харесай

Какво представлява Законът на ЕС за изкуствения интелект и от какво ще ни пази

Очаква се Законът за изкуствения разсъдък да бъде значима и съществена част от законодателството на Европейски Съюз, регулиращо потреблението на AI в Европа. Законодателите в Брюксел оферират да се класифицират разнообразни AI принадлежности, съгласно тяхното възприемано равнище на риск - от ниско до недопустимо, оповестява Reuters.

Правителствата и фирмите, употребяващи тези принадлежности, ще имат разнообразни отговорности според от равнището на риска.

Към момента бързият софтуерен прогрес, като да вземем за пример на приложението за генериративен изкуствен интелект ChatGPT, усложнява напъните на Европейския съюз да реализира единодушие по основни закони.
 Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?
Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?

А какво е ситуацията при снабдители на " облачни " AI услуги

Какво съставлява главният закон?

Законът ще е наложителен за всеки, който дава артикул или услуга, която употребява AI. Регулациите ще обгръщат компютърни системи, които могат да генерират резултати като наличие, прогнози, рекомендации или решения, влияещи върху околната среда.

Европейската комисия предложи проектоправила преди близо две години в опит да отбрани жителите от заплахите, свързани с нововъзникналите технологии, които през последните месеци означиха същински взрив на вложенията и известността измежду потребителите.
 Снимка 605485
Източник:

Преди разпоредбите да станат закон, планът би трябвало да бъде координиран сред страните от Европейски Съюз и европейските законодатели.

Няколко законодатели са очаквали да се реализира консенсус по законопроекта от 108 страници през февруари на среща в Страсбург, Франция, и да се пристъпи към тристранна среща през идващите няколко месеца. За жал обаче 5-часовата среща на 13 февруари не е довела до решение.

Според източници на Reuters, законодателите са влезнали в несъгласие по разнообразни аспекти на закона.

Въпреки че браншът чака съглашение до края на годината, съществуват опасения, че сложността и неналичието на прогрес могат да отсрочат приемането на закона за 2024 година.

В момента европейските законодатели работят по над 3000 импортирани промени, които обгръщат всичко - от основаването на нова работа за изкуствен интелект до обсега на разпоредбите на закона. А най-трудно е намирането на баланс сред насърчаването на нововъведенията и отбраната на главните права на жителите. На бизнеса също.
 Изкуственият разсъдък може да размени един вид чиновник в фирмите: брилянтният
Изкуственият разсъдък може да размени един вид чиновник в фирмите: брилянтният " простак ", с който никой не обича да работи

Колкото повече се интегрира изкуственият разсъдък на работното място, толкоз повече чиновниците ще би трябвало да работят едни с други
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР