Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната

...
Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната
Коментари Харесай

Калин Стоянов за разстрела на Нотариуса: Това е поръчкото убийство

Очаква се задържане и на други лица, взели участие в незаконната група за трафик на мигранти. Към момента в границите на интервенцията в Бургаско са арестувани 10 души. Предстои да бъдат повдигнати обвинявания.

Това сподели на брифинг в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи Новини.бг.

 

Той посочи, че през последните няколко месеца проведената незаконна група е била извънредно дейна. Действала е на територията на цялата страна, най-вече в Бургаски район. В интервенцията вземат участие чиновници на Главна дирекция " Гранична полиция " и Държавна организация " Национална сигурност ". Групата е била следена.

 

Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област. Събрали сме задоволително данни кой каква роля има в тази група - началник, помощници, логистици, посочи Стоянов.

Задържан е водачът на групата, престъпно проявен. Към момента няма информация да има забъркани чиновници от която и да е конструкция на Министерството на вътрешните работи, сподели министърът.

 

Вътрешният министър Калин Стоянов, който е в Бургас, където от сутринта тече профилирана полицейска акция, приказва и за това дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил помощник на органите на реда.

 

„ Това ще бъде изяснено в границите на досъдебното произвеждане. Прокурорът е този, който може да изиска сходен вид интервенция “, каза Калин Стоянов.

 

„ Работи се извънредно интензивно. Това е поръчкото убийство – евентуално ". 

 

Трудно се разкрива този вид закононарушения. Жертвата евентуално е следена, изучавани са навиците и маршрутите му. Дълго е бил под наблюдаване “, разясни Министерство на вътрешните работи шефът и призна, че постоянно се организират работни срещи по случая.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР