Очаква се утре кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай

...
Очаква се утре кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай
Коментари Харесай

Кои са спряганите имена за външен и енергиен министър в кабинета Габровски

Очаква се на следващия ден претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски да върне мандата на президента Румен Радев, изпълнен с имена на министри. А кои ще бъдат те се пази в загадка.

По неофициална информация за външен министър ще бъде препоръчан Драгомир Заков, който в кабинета на Кирил Петков беше министър на защитата.

Също по неофициална информация Делян Добрев ще е номинацията за министър на енергетиката като потвърден специалист в региона.

Утре в 10:30 сутринта президентът Румен Радев ще одобри на " Дондуков " 2 претендентът за министър председател, излъчен от първата политическа мощ ГЕРБ-СДС - проф. Николай Габровски.

По думите на самия Габровски в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия той ще върне мандата изпълнен със състав на проектокабинет и министри, подбрани персонално от самия него.

В " Денят стартира с Георги Любенов " Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС съобщи, че не знае какво написа в досието на проф. Габровски само че е сигурен, че написаното ще изненада прелестно всички. Потвърди, че претендентите за министри ще бъдат единствено специалисти, а не политически фигури. Той сложи и период на левицата до гласуването на кабинета в сряда да реши дали да поддържа държавното управление на проф. Габровски.

Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България " обаче твърдо отхвърли вероятността левицата да поддържа кабинет, препоръчан с първия мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР