Очаква се Тръмп да се яви на граждански процес за измама в Ню Йорк в понеделник

...
Бившият президент Доналд Тръмп планира да се яви лично на
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп планира да се яви лично на съдебния си процес за гражданска измама в Ню Йорк в понеделник, казаха множество източници, запознати с планирането, пред CNN.

Правоприлагащите органи и съдебните служители подготвят сигурността за евентуалното появяване на Тръмп в съда в Долен Манхатън в понеделник и вероятно вторник.

Бившият президент все още не е потвърдил, че ще присъства на процеса. Говорителят на Тръмп Стивън Ченг каза пред CNN, че „окончателно решение все още не е взето“.

Плановете на Тръмп започнаха да стават ясни, след като федерален съдия във Флорида удовлетвори молбата му за отлагане на депозирането по отделно дело, тъй като щеше да противоречи на началото на процеса в Ню Йорк.

Бившият президент ще отлети за Ню Йорк в неделя вечерта след предизборно събитие в Отъмуа, Айова, и ще прекара нощта в Тръмп Тауър в Манхатън, казаха трима източника, запознати с неговия график.

Делото за гражданска измама – заведено през септември 2022 г. от главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс срещу Тръмп, неговите най-големи синове, техните компании и няколко ръководители – ще започне в 10 часа сутринта в понеделник.

Миналата седмица съдията, който наблюдава делото, нанесе сериозен удар на Тръмп, като постанови, че бившият президент е отговорен за измама и че е надценил имотите си във финансовите си отчети за десетилетие.

Решението дойде в отговор на съдебния иск на Джеймс, който иска обезщетение от 250 милиона долара, забрана на семейство Тръмп да служат като служители на бизнес в Ню Йорк и забрана на компанията да участва в бизнес транзакции за пет години.

Лорън дел Вале и Кара Сканел от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР