Очаква се следващата седмица в обществено-политическия живот у нас да

...
Очаква се следващата седмица в обществено-политическия живот у нас да
Коментари Харесай

Вероятно във вторник Радев назначава служебния кабинет

Очаква се идната седмица в обществено-политическия живот у нас да е следващата гореща. За да се изпълнят всички хронограми по организацията на предварителните избори, за чието осъществяване първа допустима дата се явява 11 юли, би трябвало да се изчака най-малко до вторник идната седмица, изясни президентът пред публицистите.

" Служебното държавно управление има доста дребен времеви мандат. Очакванията към него са големи, отговорностите са огромни. Въпрос на баланс е да се откри най-хубавия екип ", изясни още Радев.

Държавният глава отхвърли да уточни съответни имена, които ще бъдат назначени като специалисти в това служебно държавно управление.За служебният министър председател се знае само, че става дума за български мъж. По думите на Радев това е задоволително към този миг като информация.

" " Ще направя всичко допустимо, тъй че по допустимо най-бързия метод да имаме служебно държавно управление, несъмнено в периодите, планувани в Конституцията ", уточни още Радев.

Не стана ясно водят ли се диалози с Българска социалистическа партия за това кои са техните специалисти в това държавно управление.

ФрогНюз напомня, че политическата конюнктура у нас е нажежена още от предходната година, когато напролет избухнаха редица кавги, а лятото площадите бяха изпълнени с хора, искащи оставката на кабинета “Борисов 3”. До такава по този начин и не се стигна, а изборите на 4-ти април бяха постоянни. Те обаче доста разместиха местата в Народното събрание.

Три протестни партии влязоха в 45-тото Народно заседание, което стартира със мощна законодателна самодейност и одобри значими промени в Изборния кодекс на фона на кавги и препирни. Сформирането на държавно управление пък се оказа невероятно - състав на кабинет по този начин и не бе гласуван в Народното събрание с мандатите на нито една от партиите като групировката на Слави Трифонов, както и левицата по този начин и не предложиха кабинет и върнаха мандата незабавно след връчването му от президента.

Очаквайте още детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР