Очаква се Русия да увеличи закупуването на балистични ракети от

...
Очаква се Русия да увеличи закупуването на балистични ракети от
Коментари Харесай

ISW: Русия е активизирала покупката на чуждестранни балистични ракети, които по-лесно заобикалят ПВО на Украйна

Очаква се Русия да усили закупуването на балистични ракети от чужбина. Тя постоянно употребява балистични ракети с дребен обхват, с цел да ударя украински градове, тъй като тези снаряди по-добре заобикалят противовъздушната защита. Според отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) успеваемостта на съветските балистични ракети зависи частично от конфигурацията на украинската противовъздушна защита в целевата зона и ударния комплекс, от който са част ракетите, предава.

Анализаторите признават, че руснаците са постигнали " условен триумф “, атакувайки Украйна с балистични ракети, комбинирани с крилати ракети и БПЛА. Според тях това може да накара Руската федерация да усили покупките на задгранични ракети.

ISW е уверен, че съветската отбранителна индустриална база не е в положение да създава балистични ракети в мащаба, нужен за постоянни масирани удари по Украйна. Това е още една причина за увеличените поръчки.

" Русия може да засилва напъните си за закупуване на балистични ракети от чужбина, защото при избрани условия тези ракети се оказват по-ефективни при поразяване на цели в Украйна “, заключиха специалистите.

Наскоро The Washington Post писа, че Руската федерация към този момент стреля по Украйна с ракети, доставени от Северна Корея.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби удостовери тази информация.

Съединените американски щати свикаха съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят доставката на Русия на балистични ракети от КНДР, с които Москва нападна Украйна. Срещата ще се организира на 10 януари 2024 година

По-рано беше обявено, че Северна Корея може да трансферира на Москва балистични ракети с дребен обхват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР