Очаква се поскъпване на зимната почивка, но то няма да

...
Очаква се поскъпване на зимната почивка, но то няма да
Коментари Харесай

Министър Динкова: Очаква се поскъпване на зимните почивки

Очаква се повишаване на зимната отмора , само че то няма да бъде фрапантно , разяснява туристическият министър Зарица Динкова за „ bTV “. Според нея растежът е естествен поради инфлацията , само че всеки можел да си откри услуга, която е подобаваща за джоба и задачите му.

Войната в Близкия изток може да повлияе отрицателно върху туристическия сезон в България, само че отрасловото министерство бързо е взело ограничения това да се минимизира , изясни министърът, уточнявайки, че рекламата е била обърната към Ирландия, Англия и скандинавските страни. По думите й политиката за зимния сезон е била преосмислена и напъните са били ориентирани към прилежащи страни.

Туристическото министерство предвижда доста добър туристически зимен сезон по отношение на предходната година. Припомняме, че същата прогноза направи и за Искра.бг .

Големите български зимни курорти откриват ски сезона този уикенд, като през вчерашния ден той започва в „ Боровец “ и Пампорово , а през днешния ден в Банско , където цените към момента не са оповестени.

Дневната карта в Пампорово е 82 лв. за възрастни, 65 лв. за младежи от 12 до 17 години, както и за лица над 65 години. За деца до 11 години е 49 лв.. Вчера беше открит и нов съвременен 6-седалков въжен превоз с потенциал 3000 гости на час. Цената за построяването му е почти 20 милиона лв..

Цените в к.к. „ Боровец “ са следните – 90 лв. за възрастни, 70 лв. за младежи и пенсионери и 55 лв. за деца от 7 до 13 години.

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР