Очаква се парламентът на Германия да легализира частично канабиса днес

...
Очаква се парламентът на Германия да легализира частично канабиса днес
Коментари Харесай

Германия може да легализира канабиса за лична употреба, въпреки че е доста сложно

Очаква се Народното събрание на Германия да легализира отчасти канабиса през днешния ден след развълнуван спор по отношение на плюсовете и минусите на разрешаването на по-лесен достъп до този опиат, написа " Гардиън ".

Съгласно новото законодателство, което ще трансформира Германия в третата страна в Европа, легализирала опиата за персонална приложимост, канабисът ще бъде изваден от формалния лист на неразрешените субстанции. На пълнолетните лица ще бъде позволено да имат 25 година от него едновременно.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах съобщи, че чака новото законодателство да даде опция пазарът да бъде отвоюван от наркодилърите, които доставят доста от 7-те милиона германци, които съгласно оценките постоянно използват канабис. Правителството съобщи, че доста консуматори разчитат на опиата по медицински аргументи и че новият закон ще усъвършенства и качеството на канабиса, употребяван от от ден на ден младежи.

" Защитата на децата и младежите е в основата на задачата на този закон ", съобщи Лаутербах преди гласуването на 23 февруари. " През последното десетилетие потреблението от деца и младежи непрестанно се усилва ". Той съобщи, че законът ще докара до стесняване на скрития пазар и ще спомогне за контрола върху разпространяването на опиата.

Лекарите, които са срещу смяната в закона, предизвестиха, че в противен случай, тя ще заплаши здравето на младежите, като направи опиата по-достъпен и по този метод ще усили риска от пристрастяване.

Тристранната коалиция, водена от канцлера Олаф Шолц, включваща социалдемократите, Зелените и про-бизнес партията FDP, се съгласи през ноември да продължи промяната, като я включи в съдружното си съглашение за шерване на властта.

От 1 април на възрастните ще бъде позволено да отглеждат до три растения и да имат дребни количества канабис, а три месеца по-късно той ще бъде наличен и в лицензирани клубове с нестопанска цел, основани за развъждане и разпространяване на растението канабис.

Консумацията на канабис за лица под 18 години ще продължи да бъде неразрешена, а на лицата на възраст от 18 до 21 години ще бъде позволено да купуват единствено до 30 г канабис с оптимално наличие на THC (тетрахидроканабинол) от 10 %.

Някои от съпартийците на Лаутербах също насочиха предизвестия, по-специално за използването на канабис в учебните заведения. Министърът на собствен ред съобщи, че със закон ще се забрани пушенето на канабис на 100 метра от образователните заведения.

Полицейските органи обявиха, че ще се затруднят да наложат разпоредбите. Но Лаутербах отговори, че полицейската защита на скрития пазар също е била проблематична.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР