Очаква се купувачите в САЩ да харчат по-малко по време

...
Очаква се купувачите в САЩ да харчат по-малко по време
Коментари Харесай

Коледа 2022: Подаръци ще няма за всички от сърце

Очаква се купувачите в Съединени американски щати да харчат по-малко по време на коледните и новогодишните празници спрямо предходната година.

Продажбите на дребно сред ноември 2021 година и януари 2022 година са нарастнали с 15,1%, възлизайки на 1,39 трлн. $, а настоящето нарастване за същия интервал ще бъде с едвам 4 до 6 %, съгласно отчет на Deloitte за американския пазар.

Инфлацията може да попречи на фирмите да понижат цените, с цел да привлекат повече клиенти, което ще принуди купувачите да понижат празничните си разноски. Освен това „ продажбите на дребно евентуално ще бъдат в допълнение наранени от намаляващото търсене на дълготрайни потребителски артикули, които бяха в центъра на пандемичните разноски “, споделя Даниел Бахман, специалист стопански прогнози в Deloitte, Съединени американски щати. По думите му обаче се чакат повече разноски за потребителски услуги, като да вземем за пример заведенията за хранене, поради намаляващите резултати от пандемията.

Deloitte предвижда по-оптимистична картина във връзка с електронната търговия. Този празничен сезон се чака е-продажбите да се усилят с 12,8 до 14,3% в съпоставяне със същия интервал през 2021 година, когато те са нарастнали с 8,4% (до общо 231 милиарда долара).

„ Вероятната причина е, че клиентите трансформират навиците си за извършване на покупки, търсейки най-хубавите предложения “, споделя Ник Хандринос, началник на отдела за търговия на дребно и едро в Deloitte, Съединени американски щати. Според него в добра позиция този сезон ще бъдат търговците, които оферират комфортни и налични варианти, съобразявайки се с потребителското търсене.

Те могат да обмислят и други тактики за привличане на клиенти, като ги насърчат посредством умни маркетингови тактики да купуват дарове от в този момент, разяснява американското издание Inc. Освен с гъвкавостта, този сезон всичко е обвързвано с качеството пред количеството.

Популяризирането на по-висок клас артикули оказва помощ на по-малките компании, които не могат да се конкурират с ценовите тактики на по-големите, споделя Ерика Питержик, създател на основаната в Детройт компания за полска гурме улична храна Pietrzyk Pierogi. „ Някои хора се стремят да извлекат повече стойност от това, за което харчат, вместо да имат доста от същото “, споделя тя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР