Очаква се късно посред нощ бизнесменът Ветко Арабаджиев да бъде

...
Очаква се късно посред нощ бизнесменът Ветко Арабаджиев да бъде
Коментари Харесай

Извънредна новина за Ветко Арабаджиев СНИМКА

Очаква се късно измежду нощ предприемачът Ветко Арабаджиев да бъде екстрадиран от Испания в България. Това става след решение на втори съд в Испания, който е почел настояването на Специализираната прокуратура за връщане на Арабаджиев.

Според информацията Арабаджиев ще лети от Испания късно довечера. Справка на страницата на летище София демонстрира, че има три полета от Пиринейската страна - от Малага, Мадрид и Барселона. Полетът от е в 22:30 часа. Разстоянието се взима за към 3 часа, което значи, че той най-рано ще е на родна земя в 1:30 часа на 5 май, написа блиц.



Той и брачната половинка му Маринела Арабаджиева получиха задочно обвиняване за управление на проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Засега няма позволение от испанските управляващи за екстрадицията на брачната половинка на Ветко Арабаджиев - Маринела, защото производството за нея към момента не е завършило.

Припомняме ви, че семейство Арабаджиеви бяха оповестени за търсене с европейска заповед за арест през август 2018 година Те бяха открити от испанските управляващи на 7 март 2019-та в жилище в Кабрера де Мар наоколо до Барселона, което е благосъстоятелност на Георги Семерджиев.

При профилирана интервенция на 31 август 2018 година в офиси и хотели на семейство Арабаджиеви в София и Пловдив бяха арестувани 10 лица по отношение на следствие за данъчни закононарушения и пране на пари. Впоследствие имуществото на Арабаджиеви беше запорирано от Национална агенция за приходите. Зам. основният прокурор Иван Гешев тогава разяснява, че нанесената от сем. Арабаджиеви вреда върху страната е в размер на към 9 млн. лева

При акцията бяха конфискувани над 10 млн. лв. в брой и автопарк за 5-10 млн. лв.. Впоследствие обвинявания бяха повдигнати на шест души, измежду които и на сина на семейство Арабаджиеви – Вълчо, който излезе от ареста против гаранция от половин милион лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР