Очаква се голям интерес към NFT търга за вещи на

...
Очаква се голям интерес към NFT търга за вещи на
Коментари Харесай


Очаква се голям интерес към NFT търга за


Очаква се огромен интерес към NFT търга за движимости на Бийтълс и Джон Ленън
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-големият наследник на Джон Ленън – Джулиан ще продаде няколко движимости от музикалната история на татко си и неговата славна група Бийтълс, всички от персоналната си сбирка. Джулиан обаче ще резервира физическите предмети. Всеки от сувенирите ще се продава като незаместим токен (NFT).

Предметите, които ще се продават на търг, включват черна мантия, носена от татко му във кино лентата „ Help! ” и ръкописни бележки по песента на „ Hey Jude ”, заяви. Разпродажбата включва също NFT на афганиското палто, носено от Джон Ленън в телевизионния филм „ Magical Mystery Tour ” и три китари Gibson, подарени на Джулиан Ленън от татко му.

Всеки NFT ще се предлага като аудио-визуална колекционерска движимост, с съпътстващ роман от Джулиан Ленън дружно с изображенията на продукта. Очаква се максимален интерес да притегли токенът на бележките, ръчно написани от Пол Макартни за „ Hey Jude ”. Той има начална цена от 22 260 английски лири. Очаква се наддаването да удвои тази сума.
още по темата
Част от приходите от продажбата на NFT ще отидат за фондацията „ White Feather ” на Джулиан Ленън. Онлайн търгът ще се организира на 7 февруари.

са „ единствени по рода си ” активи в цифровия свят, които могат да се купуват и продават сходно на всяка друга благосъстоятелност, само че нямат лична материална форма. Те са самобитен отговор на колекционерските движимости в действителния свят.

Традиционно колекционерските движимости се преглеждат като скъпи заради тяхната уникалност или необичайност. Цифровите файлове, в противен случай, могат елементарно и безпределно да се копират. С NFT неповторимите активи могат да бъдат „ токенизирани ”, с цел да се сътвори дигитален документ за благосъстоятелност, който може да се купува и продава.

Тъй като някои NFT сменят притежателите си против много съществени суми, измервани в милиони, цената на пазара на и цифрови колекционерски артикули нараства интензивно и като размер към този момент се приближава до този на международната търговия с действително изкуство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР