Очаква се ГЕРБ да реши на национално съвещание дали да

...
Очаква се ГЕРБ да реши на национално съвещание дали да
Коментари Харесай

Социолог от Сова Харис: Борисов не иска да напусне коалицията, ...

Очаква се ГЕРБ да реши на национално заседание дали да продължи поддръжката за държавното управление. Предстоящият конгрес беше обявен преди дни от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който настоя за съдружно съглашение с водещи цели, с цел да се подсигурява по-стабилното бъдеще на ръководещата " сглобка “.

 

" Коалиционно съглашение не беше подписано поради изборите, счита Тончев.

" Ръководството на ПП-ДБ мислеше, че едно тясно обвързване с ГЕРБ ще повлияе отрицателно на електората. Сега обстановката ще се възстановява ".

Друг вид е ПП-ДБ да потърси други сътрудници, като Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, изясни Тончев.

" Този вид е доста по-слаб. В Движение за права и свободи също има трансформации. Има избрани жестове и от страна на Българска социалистическа партия, които отхвърлят да поддържат правосъдното оборване на изборите в София.

 

Силният вид е това, което предлага Бойко Борисов. Това е стратегия за всички съществени проблеми – от отношението към Украйна до най-важните вътрешнополитически промени. Трябва да създадат ротацията. Едва ли в този момент ще се стигне до промяна на министри ".

Най-важният въпрос е този за бюджета, уточни социологът.

" Ще има напрежение във връзка с това къде ще бъдат поставени целите ".

Той разяснява протичащото се в Движение за права и свободи: " Движението затвърди позициите си в смесените региони. Те затвърдиха и уговорката си към евроатлантическата идея и към поддръжката за конституционните промени. В Движение за права и свободи става вътрешно преструктуриране, с цел да продължат да бъдат балансьор в политиката и по -плътно да се приближат до ръководството на страната. Ахмед Доган е индивидът, който взима крайните решения. Делян Пеевски обаче пое оперативното ръководство на партията. Вероятно ще му бъде връчена и позицията на председателското място. Карадайъ знае, че неговата орис е предопределена ".

Тончев проучва и раздвижването в лявото пространство: " Зад Ваня Григорова е софийската организация на Българска социалистическа партия. Очаквам сериозна вътрешна борба в Българска социалистическа партия. Иван Таков ще се бори да вземе властта в партията. Григорова ще е фактор в лявото пространство през идните години ".

Тончев счита още, че " Възраждане " са избрали неверна тактичност - да играят независимо.

" Те запълниха патриотичната ниша и съумяха да изместят съперниците си, само че това е техният лимит. Или би трябвало да се научат да влизат в колаборации, или ще губят терен ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР