. Очаква се днес след разговор на четири очи между

...
. Очаква се днес след разговор на четири очи между
Коментари Харесай

На фона на мирна демонстрация правителствата на България и на РСМ ще проведат съвместно заседание

. Очаква се през днешния ден след диалог на четири очи сред министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски да се организира и същинското съвещание на двете държавни управления.

В рамките на събитието са планувани и съвещания на 4-те работни групи, образувани в областите: стопанска система, инфраструктура и съгласуваност, европейско съдействие и господство на закона и просвета и обучение.

Ще се организира и среща на съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси.

Междувременно пред резиденция „ Бояна “ младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация провежда мирна проява.

В писмо, изпратено до Кирил Петков, Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски, Националният юношески комитет на партията упорства за среща с двамата министър председатели. Те желаят да ги срещнат с общата история и литература на двете страни.

По-късно през днешния ден президентът Румен Радев ще се срещне с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, на който следва среща и с ръководителя на Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР