Очаква се днес, понеделник номинираната за кандидат за министър-председател с

...
Очаква се днес, понеделник номинираната за кандидат за министър-председател с
Коментари Харесай

Очаква се днес Мария Габриел да оттегли кандидатурата си за премиер

Очаква се през днешния ден, понеделник номинираната за претендент за министър-председател с първия мандат за сформиране на държавно управление Мария Габриел да отдръпна кандидатурата си.

Припомняме, че в неделя следобяд Мария Габриел заяви на ексклузивен брифинг, че в понеделник ще отдръпна кандидатурата си за министър председател от ГЕРБ. " Ще има значим спор за значимите неща и ще се отиде на договаряния след избори с почитание към другия и явен ангажимент за метода, по който да се случват нещата ", сподели Габриел.

" Имаше диалози и през последните три дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи ", уточни Мария Габриел. " Ние споделяме " не " на непрекъснатите нови условия ", добави Габриел.

Габриел акцентира, че ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втория мандат.

Часове по-късно министър-председателят в оставка акад. Николай Денков направи изключително послание. Той се обърна към към управлението на ГЕРБ-СДС с апел да гласоподават държавно управление с министър председател и външен министър Мария Габриел. " Обръщам се към ГЕРБ-СДС, вместо да хвърля страната в безпорядък, дано да спазят дадената дума, да подпишем съглашението и да гласуваме държавно управление с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерски съвет ", съобщи той.

Ако Габриел внесе в деловодството на Народното събрание декларация за отвод от връчения мандат, Народното събрание би трябвало да я гласоподава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР