Очаква се чешкото правителство да достигне до решение за най-добрите

...
Очаква се чешкото правителство да достигне до решение за най-добрите
Коментари Харесай

Чешкото правителство ще вземе решение до средата на 2018 г. за финансирането на атомни реактори


Очаква се чешкото държавно управление да доближи до решение за най-хубавите способи за финансиране на нови атомни планове в страната доникъде на годината. Това стана ясно, откакто Постоянният комитет към чешкото министерство на индустрията и търговията реализира единодушие за завършване на рекомендациите си към държавното управление, оповестява електронното издание world-nuclear-news.org.

Постоянният комитет по атомна сила се събра, с цел да обмисли модели за вложение и финансиране на построяването на нови атомни реактори. Министър Томаш Хюнер съобщи, че Чехия, в която половината от електричеството се създава от шест реактора, „ несъмнено “ има потребност от нов реактор, който да размени най-малко част от мощностите в по-старата от централите – АЕЦ „ Дуковани “. Той добави, че комитетът е разгледал три детайлни вероятни модели за вложение, както и опцията за финансиране на подобен план.

Чешката енергийна политика, утвърдена от държавното управление през юни 2015 година, планува един нов енергоблок в АЕЦ „ Дуковани “ и опция за още три в АЕЦ „ Дуковани “ и АЕЦ „ Темелин “. Тогава кабинетът предложи на ČEZ, която има и експлоатира централите, да сътвори дъщерна компания, която да изготви проектите за създаване и да изследва опцията за финансиране на новите реактори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР