Очаква се близо 1 млн. българи да пътуват в страната

...
Очаква се близо 1 млн. българи да пътуват в страната
Коментари Харесай

Почивката за Великден: Близо 1 млн. българи ще пътуват

Очаква се близо 1 млн. българи да пътуват в страната и в чужбина за идните почивни дни към Великден. Заедно с 2 май, който беше разгласен за неучебен за децата, се събират 6 дни – от 1 до 6 май.

Седмица преди празниците максимален интерес има към спа курортите в България – за отмора сред 3 и 4 нощувки.

Голяма част от местата у нас към този момент са запълнени, споделят от Асоциацията на туроператорите и туристическите сътрудници.

„ Очакваме близо 1 милион пътешествия по време на празниците, като брой пътувания в интервала от 1 до 7 май. Като някъде към 150 хиляди от тях ще бъдат в чужбина, а другите ще бъдат в България –хотели, къщи за посетители и посещаване на близки и родственици и другари “, заключи Константин Занков от Институт за разбори и оценки в туризма.

В спа курортите и къщите за посетители резервациите са приблизително за 3-4 нощувки, а цената е варира съгласно категорията на мястото за настаняване.

„ Цените по отношение на предходната година са повишени. Това завишаване е в границите на 15-20% по отношение на предходната година “, споделя Свидна Динева от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

„ Започвайки от къщи за посетители и фамилни хотели, където човек може да резервира за към 120 лева със закуска, да кажем пакет от 3 нощувки със закуски – най-ниска цена. Вече достигайки до пакети към 1000-1100 лева за олинклузив с богата музикална стратегия “, прецизира Константин Занков.

За пътуванията зад граница огромна част от българите избират страни на Балканите за своята отмора поради опцията да пътуват с автомобил или рейс. Около 35 000 души ще бъдат на Великден в Гърция.

Пътуващите със аероплан избират и по-далечни дестинации като Тунис и Мароко.

Туроператорите регистрират, че към този момент има и ранните записвания за летните почивки. А специалистите поучават преди да резервираме, да се срещнем с цялостните условия на контракта и да пожелаваме финансов документ за преведените пари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР