Очаква ни по-топла от обичайната есен и с по-малко валежи.

...
Очаква ни по-топла от обичайната есен и с по-малко валежи.
Коментари Харесай

Доц. Георги Рачев разкри какво време да очакваме


Очаква ни по-топла от нормалната есен и с по-малко превалявания. Ще изпратим септември, който е първият есенен месец, с температурни аномалии - над 1,5 - 2 градуса повече от естественото. Това сподели пред камерата на novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

По думите му от през днешния ден до петък ни чака захлаждане и температурите ще бъдат малко по-ниски от нормалните за края на септември. Въпреки всичко месецът си отива топъл и с по-малко превалявания, добави той.

Днес ще вали дъжд съвсем в цялата страна. Минимумът на температурите ще бъде в петък, когато оптималните температури даже в топли места като Пловдив и Хасково ще бъдат в порядъка на 20 градуса, а на множеството места ще са и под 20 градуса, уточни доцент Рачев.
Октомври също като септември се чака да бъде с 1 - 1,5 градуса над нормата и с по-малко превалявания. Очаква ни така наречен антициклониално време – високо атмосферно налягане, заран може да има мъгли, в средата и края на месеца и слани и мразове, а през обедните часове слънцето да стопля земята и въздуха, съобщи климатологът.
При всички положения ще има циганско лято – към Димитровден. То може да продължи от 5-6 дни до две седмици. През октомври ще има и топли интервали над 25 градуса, само че е и времето на първите слани и мразове. Като цяло ни чака хубава, относително топла, златна есен, сподели още доцент Георги Рачев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР