Очаква ни динамична политическа година. Това каза политологът Димитър Ганев

...
Очаква ни динамична политическа година. Това каза политологът Димитър Ганев
Коментари Харесай

Димитър Ганев предупреди: При ротацията може да се обърка всичко

Очаква ни динамична политическа година. Това сподели политологът Димитър Ганев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му президентът е директно обиден от конституционните промени, по тази причина ги нападна пред Конституционния съд. Остава един горчив привкус, че се вършат промени за съответен човек – Радев, уточни Ганев.

От връчването на мандата за сформиране на държавно управление президентът се нарежда като ясна съпротива и има поредна линия в тази посока. Това, което прави Радев, е това, което правеше в третия кабинет на Борисов. Тъй като опозицията не е в най-хубавата си форма, той би желал да влезе в ролята на най-силния глас против ръководещото болшинството. В момента, така като БСП, „ Възраждане “ и „ ИТН “ нямат тази мощ, когато се приказва за опция, погледите са ориентирани към президента. А и болшинството демонстрира, че той е действителният им политически конкурент, съобщи политическият анализатор.

Попитан може ли нещо да се обърка при ротацията на премиера през март, Димитър Ганев уточни: „ Всичко. До ротацията има 50 дни. В края на февруари ще се съберат Борисов, Петков, Василев, Пеевски и ще стартират разбори и оценки. Всичко е на масата “.

Това, което ще се случи, е ново държавно управление, най-вероятно с мандата на ГЕРБ. До огромна степен е несъмнено, че първичната сделка, че ще се смени министър председателят, а министрите ще останат, ще бъде ревизирана. Ще има сериозен ремонт на кабинета. И това е вярно – всяка една смяна би била глътка въздух и нов заем на доверие, разяснява Димитър Ганев.

По всичко наподобява, че характерът на кабинета ще бъде непокътнат – липса на политически лица и хора, които са с по-скоро експертен темперамент, сподели още политологът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР