Очаква ни дълъг период на висока инфлация от диапазона 5%

...
Очаква ни дълъг период на висока инфлация от диапазона 5%
Коментари Харесай

Хампарцумян: Очаква ни дълъг период на висока инфлация

Очаква ни дълъг интервал на висока инфлация от диапазона 5% - 7%, която ще върви паралелно с ниски лихви по заеми и депозити.

Това предвижда някогашният изпълнителен шеф на най-голямата българска банка Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян по БиТиВи.

Банкерът добави, че съгласно него този интервал ще е подобаващ за пазаруване на жилище, в случай че човек ще го употребява, с цел да живее в него и е сигурен в приходите си за идващите 20 години.

„ Ако такава покупка се прави за нечиста сделка, то може да се сбърка, може и да се завоюва – както при всяка нечиста сделка “, изясни той.

Хампарцумян посочи, че България е страна, в която има демографска рецесия, само че в това време в София всяка година популацията нараства.

„ Няма рецепта, по която да се предпише – купувайте или не купувайте. Всеки би трябвало да си направи сметката “, изясни банкерът.

Според него е допустимо идващото потомство в България да не избира да взема дългогодишни ипотечни заеми, а вместо това да живее чартърен и да употребява парите вместо това за екскурзии.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР