Обзалагаме се, че вътрешните органи на шофьора сега имат отпечатъци

...
Обзалагаме се, че вътрешните органи на шофьора сега имат отпечатъци
Коментари Харесай

От 0 до 100 км/ч за под 1 сек. Студентска му работа

Обзалагаме се, че вътрешните органи на водача в този момент имат отпечатъци от гръбначния му дирек.

Поставен е нов международен връх по ускоряване: 0-100 км/ч единствено за 0,956 секунди на разстояние от 12,3 метра. Постижението е дело на студенти от ETH Цюрих и Университета за приложни науки и изкуства в Люцерн, Швейцария, които са и членове на Академичния клуб за моторни спортове в Цюрих (AMZ). Постижението е още по-забележително, защото тази група е почнала работа по плана едвам през септември 2022 година

Техният електрически автомобил е наименуван Mythen, а във видеото по-долу можете да видите по какъв начин автомобилът слага върха си в Швейцарския парк за нововъведения в Дюбендорф. Кейт Маджети е ученичката, на която е поверена достойнството да седне зад кормилото да държи курс към върха.

AMZ не е непознат на върховете за ускоряване на електрически коли, като през 2016 година сложи международен връх от 1,513 секунди. Това достижение беше преодоляно предходната година, когато немски студенти от университета в Щутгарт сложиха нов връх от 1,461 секунди, което съставлява последователно усъвършенстване.

Швейцарските възпитаници не желали да се оставят уязвими на същия тип риск и се надявали не просто да подобрят върха, само че и “ да го създадат със жанр “. С времето под 1 секунда те са понижили с една трета предходния връх, като са го подобрили с малко повече от половин секунда.

Това е реализирано благодарение на карбонова и алуминиева конструкция на каросерията от пчелна пита. Всичко на всичко Mythen тежи едвам 309 кг. Другите основни съставни елементи включват четири независимо създадени от студентите мотори в главината и „ специфичен силов елемент “, разрастващ 240 киловата, което значи почти 322 конски сили. Но в тази рецепта за триумф има и още съставки.

Дори и в този дребен мащаб аеродинамиката може да играе огромна роля, като един от учениците отбелязва, че ground effect-ът на практика удвоява тежестта на автомобила, което разрешава на екипа да употребява повече мощ, без да се стига до приплъзване на колелата. Как тимът може да генерира ground резултат, без автомобилът да се движи?

Без въздушен поток няма такова нещо като притискаща мощ, тъй че екипът основава такава, разработвайки „ нещо като прахосмукачка “, която засмуква автомобила към земята. При Gordon Murray Automotive T.50 (и въодушевилия го автомобил Brabham F1) е употребен сходен метод, а отвратително бързият McMurtry Speirling EV също не е доста по-различен.

Ясно е, че има какво да се каже за основаването на притискаща мощ при статично състояние, в случай че желаете безумно ускоряване, само че има и други евентуални преимущества.

Чрез потреблението на някаква задвижвана всмукателна система автомобилът не се нуждае от огромни крила и сплитери, с цел да генерира притискаща мощ, което значи, че е по-лесно да се предотврати увеличението на съпротивлението.

В резултат на това автомобилът ще бъде по-обтекаем, което ще усили оптимално евентуалната оптималната скорост, а също и пробега. Rimac, който към този момент е основател на най-бързия сериен автомобил в света със своя напълно електрически хиперавтомобил Nevera, предвижда, че спринтовете от 0 до 100 за под една секунда ще станат вероятни в утрешните хиперавтомобили.

С реформаторски решения за прилепяне, удивително ниско тегло и мотори с висока мощ, има доста благоприятни условия електрическите коли на бъдещето да ни изненадат по нов метод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР