Обзалагаме се, че ще изядете най-малко три парчета от тази

...
Обзалагаме се, че ще изядете най-малко три парчета от тази
Коментари Харесай

Торта с крем Тирамису

Обзалагаме се, че ще изядете минимум три части от тази торта

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● захар - 150 г
● брашно - 100 г
● нишесте - 100 г пшенично
● какао - 50 г
● бакпулвер - 1 отново.
● есенция - 1/2 ампула ром

за крема


● мляко - 300 мл
● нишесте - 2 с.л. пшенично
● ванилия - 1/2 ампула есенция
● захар - 70 г
● жълтъци - 1 бр
● масло - 20 г
● крем - 1 отново Тирамису на Др. Йоткер.

за украсата


● сметана - 150 мл сладкарска
● орехи - 200 г смлени
● шоколад - 100 г млечен

за сиропа


● вода - 250 мл
● захар - 150 г
● есенция - 1/2 ампула ром

Начин на подготвяне

Яйцата се разрушават със захарта и към тях се прибавя пресятото брашно. Поетапно се поставят нишестето, пресетите бакпулвер и какао, есенцията и получената субстанция се трансферира във форма, постлана с хартия за печене. Блатът се пече към половин час на 180 градуса и се оставя да се охлади.

Междувременно се прави сироп от вода, захар и есенция, който се оставя да заври и се отстранява от котлона. Отделно млякото и маслото се смесват и се оставят да заврат.

Размива се жълтъкът с нишестето и малко мляко, и се прибавят на фина бликам към врящото мляко. След това млечната примес се маха от огъня и в нея се влага есенцията.

После се прави кремът Тирамису, като се следват заръките на опаковката. В моя случай беше изработен с 200 мл мляко и 100 мл сметана. След това се разтапя шоколада с 1 с.л. олио и се разпределя върху транспарантно фолио с балончета. Оставя се на студено.

През това време охладилият се към този момент блат се разделя на три елементи. Първата се слага във форма за торта и се напоява с топлия сироп. Покрива се с крема Тирамису. Следва втория блат, който след сиропирането се покрива с крема ванилия.

Накрая се слага и третият блат, който откакто се сиропира, се намазва с крема Тирамису. Така съединения сладкиш оставяме на студено за три часа.

После освобождаваме тортата деликатно от кръга и я покриваме с орехи. Декорираме я с натрошен шоколад от фолиото и розички от сметана.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР