Обявиха щетите в Русенско след бурята. Над 160 са сигналите

...
Обявиха щетите в Русенско след бурята. Над 160 са сигналите
Коментари Харесай

Над 160 дървета повали бурята в Русе

Обявиха вредите в Русенско след бурята. Над 160 са сигналите за паднали дървета, скъсани кабели и наводнени приземни етажи и избени пространства на територията на община Русе след невижданата от години стихия, която се развихри рано тази заран, написа.

Това сочат данните на Областната администрация в града, базирайки се на информация от дежурните в обитаемоте места. Почти на всички места в региона има електроподаване и водоснабдяване. Проблеми с връзките също няма. Единствено в Ивановско има спиране на електрозахранването, само че в околните часове се чака то да бъде обновено. В региона на селата Красен и Червен има кални свличания, които затрудняват придвижването. На територията на община Две могили и по-точно в село Помен също имал леки провали.

Областният шеф Анатоли Станев е в непрекъснат контакт с всички институции от района за предприемане на оптимално бързи и съответни ограничения за справяне със обстановката. Влаковете към София и Варна се движат с към час забавяне, още веднъж заради паднали дървета. Най-проблемен е бил секторът сред Централната жп гара и гара Разпределителна. В региона на прелез „ Розова котловина “ до кооперативния пазар пред трен 4641 – бързият трен от Русе за София е паднало дърво, само че с помощта на бързата реакция на машинистите влакът е спрял. Районът е разчистен безусловно преди минути. Паднало дърво има и при прелеза под хотел „ Рига “ на км. 5+243. Републиканската пътна мрежа е проходима.
 
По данни на Метеорологичната станция падналите превалявания единствено за няколко минути в Русенско са над 25 л/кв.м., повече в сравнение с през целия месец май. Градушката е била с размера на орех – с диаметър към 3 см. Поривите напразно са стигали 72км/ч., като те са били съпроводени и от мощна гръмотевична активност. Прогнозата за времето сочи, че и през идващите дни се чака нестабилна атмосфера. Като в петък и събота е допустима още веднъж тук-там сходна интензивност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР