Обявиха резултатите от втория етап на класирането на кандидат-студентите в

...
Обявиха резултатите от втория етап на класирането на кандидат-студентите в
Коментари Харесай

Обявиха резултатите от второто класиране на кандидат-студентите в СУ Св. Климент Охридски

Обявиха резултатите от втория стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ за образователната 2023/2024 година, оповестиха от университета.

2 792 новоприети студенти са се записали, а 1 241 са удостоверили специалността, в която са класирани на първия стадий. За втория стадий на класиране са признати още 984 студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 19 до 21 юли 2023 година в това число. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.

Записването се прави в отдел „ Студенти “ на факултета, в който претендентите са признати. Всички нужни документи за записване би трябвало да бъдат попълнени авансово. Студентска брошура се закупува в книжарниците на Университета в постройките на Ректората, Факултета по науки за образованието и изкуствата, Факултета по математика и информатика, Стопански факултет и от щандовете на Университетското издателство с печатница „ Св. Климент Охридски “.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става само по банков път с превод във всяка комерсиална банка по сметката на Софийския университет.

Третият стадий на класирането се прави на 25 юли 2023 година Срокът за записване е от 26 до 28 юли 2023 година в това число. Резултатите от това класиране са дефинитивни.

9 044 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение. 40 от тях аплайват във Филиала на Софийския университет в Бургас, който приема студенти за първа година.

На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е „ Право “. На второ място е „ Психология “. Третото място заема специалността „ Международни връзки “. На идващите места претендентите са сложили специалностите „ Връзки с обществеността “, „ Журналистика “, „ Комуникационен мениджмънт “, „ Софтуерно инженерство “, „ Компютърни науки “, „ Английска лингвистика “, „ Бизнес администрация на британски език “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР