Обявено от ЮНЕСКО за световно наследство и типичен пример за

...
Обявено от ЮНЕСКО за световно наследство и типичен пример за
Коментари Харесай

Амалфи – какво трябва да знаете, ако искате да посетите италианското бижу

Обявено от ЮНЕСКО за международно завещание и характерен образец за Средиземноморска хубост,  Амалфийското крайбрежие е изкусителна композиция от естествени дадености, примесени с доза завладяващ драматизъм. Това е мястото, където Крайбрежни планини се гмуркат в Средиземно море, градовете припомнят на картички и спокойни гори приютяват всеки, имащ потребност от бягство от града.  
Ако към момента се чудите дали да посетите Амалфийското крайбрежие и най-много градчето, дало името на това емблематично място, Амалфи, ето какво би трябвало да знаете:
Трудно е за поверие, че красивият град Амалфи, със своите слънчеви площади и дребен плаж в миналото е бил морска мощ с над 70 000 поданици. Трудно е, тъй като той е относително дребен като повърхност и дистанцията от единия до другия му край може да бъде изминато с къса разходка от към 20-тина минути. Също по този начин градът пази доста малко исторически забележителности, които да съставляват интерес за туристите. Но пък за това си има причина и то смразяваща. През 1343 година земетресение потопило по-голямата част от града в морето. Днес, макар предишното си, Амалфи се радва на огромно внимание и несъмнено има какво да предложи на феновете на гледките, приключенията и морето.
Какво да видите тук?
Въпреки, че по-голямата част от града е под вода, въпреки всичко са останали някои забавни забележителности, които си заслужава да бъдат посетени. Една такава забележителност е катедралата Св. Андреа, съдържащата руини от остарелия град. А тъкмо против нея, в бар Франчезе, с капучино в ръка, можете да се насладите на ситуацията и просто умерено да наблюдавате протичащото се, или да се отдадете на забавна книга.  Museo dela Carta - музеят на вестниците, чийто дом е най-старата хартиена фабрика в Европа е другото място, което безусловно да посетите.
Ако плажуването не е обичаното ви занятие и желаете да се отдадете на пътешествия, то откакто обиколите градчето, можете да се включите в някоя от проведените екскурзии до околните забележителности и градове като: Помпей, планината Везувий, руините на Паестум и двореца Касерта.
А, в случай че нямате предпочитание да обикаляте музеи и катедрали, просто се отдайте на разходка из града. Насладете се на дребните улички, цветните пейзажи и завладяващото чувство за dolce vita!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР