Обявено е частично бедствено положение в община Велинград. Кметът на

...
Обявено е частично бедствено положение в община Велинград. Кметът на
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в община Велинград

Обявено е отчасти бедствено състояние в община Велинград. Кметът на града Костадин Коев пусна заповед, след решение на Кризисния щаб.

Частичното бедствено състояние е оповестено от 20:00 часа през днешния ден до 20:00 часа на 12 август. То важи за част от територията на общината, а точно региона на ДЛС “Чепино “ и ДГС “Алабак “, в местностите „ Бачовица “ и „ Сивек”.

Основните аргументи за спешната обстановка са разрастващите се пожари в горските местности и задимяването на част от територията на община Велинград, както и заплахата от обгазяване и задимяване на града, с което се заплашва живота и здравето на популацията.

По първични данни площта на днешния пожар е над 1000 дка., на моменти е върхов и се въздейства от посоката и силата напразно. Прави се просека, защото гората е доста гъста и непроходима. В момента на терена има сили на пожарна работа и горски чиновници.

Въведен е в деяние План за отбрана при бедствия на Община Велинград, част „ Пожари”. Движението на хора и МПС в региона на оповестеното бедствено състояние е мощно лимитирано.


Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР