Обявено е частично бедствено положение на територията на община Враца,

...
Обявено е частично бедствено положение на територията на община Враца,
Коментари Харесай

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Обявено е отчасти бедствено състояние на територията на община Враца, поради снежната конюнктура в региона. Днес е неучебен ден за общините Враца, Мездра, Роман и Криводол.

Снежната конюнктура във Врачанско последователно се възстановява, само че към момента има доста обитаеми места в региона без ток, а в с. Върбица няма и вода. Във Враца е понижен градският превоз и се извършва единствено една линия, а междуградският е изцяло спрян.

Все още има труднопроходими пътни сектори сред селата Чирен, Девене и Трикладенци. Пътят сред Бяла Слатина и с. Баница е затворен за тежкотоварни коли.

" Има бедстващи села, освен хора. Почти всички села в община Враца са без ток. Това е повода заради която през вчерашния ден обявихме отчасти бедствено състояние на територията на община Враца, касаеща селата, а не града, защото има села и без вода. Това си е бедствено състояние и за благополучие към този момент няма хора, които да са извънредно нуждаещи се. Намален е градският превоз, а междуградския е спрян - не се движи, тъй като тук-там е рисково. Така, че в тази обстановка приканвам хората да си останат у дома ", сподели Калин Каменов, кмет на община Враца.

" Снощи не беше разчистено, имаше коловози и преспи и затънах и тук съм през вчерашния ден от 16:00 часа. Няма кой да пристигна да ми помогне. Обадих се на 112, изпратиха патрул, пристигна, приказваха с дежурния и споделят, че в регион Враца няма никаква техника, с която да дойдат да ми оказват помощ ", описа Николай Николов, закъсал водач на тир.

Очаква се частичното бедствено състояние в общината да бъде анулиран при изцяло нормализиране на пътната конюнктура.

Вижте повече в директното включване на Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР