Обявените и възможни нови мита и ограничения ще окажат влияние

...
Обявените и възможни нови мита и ограничения ще окажат влияние
Коментари Харесай

Fitch: Търговските войни в глобален мащаб могат да доведат до сериозни вреди

Обявените и вероятни нови мита и ограничавания ще окажат въздействие върху търговски потоци за 2 трилиона $, предизвестяват от рейтинговата организация Fitch, съобщи БГНЕС.
Въведените за момента наказателни мита (бел. ред. - от Съединени американски щати и Канада най-вече) са към момента незадоволителни, с цел да повлияят значително на прогнозите за растежа на международната стопанска система, отбелязва Fitch. Но ескалацията на комерсиалните спорове покачва риска, че страните ще подхващат нови ограничения, които ще окажат доста по-силно отрицателно въздействие върху нея.
През пролетта на тази година Съединените щати вкараха 25% мито върху вноса на стомана и 10% - на алуминия, ответните ограничения на Европейския съюз, Канада и Мексико встъпиха в действие предишния месец.
На 6 юли в Съединени американски щати и Китай ще влязат в действие 25% мита за продукция на стойност 34 милиарда $ за всяка от двете страни, като по-късно ще бъдат увеличени до 50 милиарда $.
През юни американският президент Доналд Тръмп заплаши да вкара 20% мито върху вноса на коли от Европейски Съюз. Също по този начин американските управляващи започнаха следствие, с цел да открият дали вносът на коли и елементи за тях не съставлява опасност за националната сигурност на страната. През 2017 година техният импорт в Съединени американски щати доближи 322 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР