Обявената вчера номинация за нов министър на отбраната беше сменена

...
Обявената вчера номинация за нов министър на отбраната беше сменена
Коментари Харесай

Смяна в последния момент - ново предложение за министър на отбраната

Обявената през вчерашния ден номинация за нов министър на защитата беше заменена в последния миг, преди да стартира съвещанието на Народното събрание през днешния ден, което трябваше да гласоподава импортираното от Министерски съвет предложение за освобождението на Стефан Янев от поста. Потвърдено и от самия министър председател Кирил Петков, кандидатурата, която трябваше да влезе за гласоподаване в Министерски съвет през днешния ден за нов министър на защитата бе на проф. Тодор Тагарев.

Неочаквано, малко преди съвещанието на Народното събрание през днешния ден Петков заяви пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че за нов министър на защитата ще бъде препоръчан непрекъснатият представител на НАТО в България Драгомир Заков.

" Късно нощес Заков се съгласи. Надяваме да може да пристигна през днешния ден. Той през днешния ден лети от Брюксел, тази заран ", посочи сбито Петков преди началото на изключителното парламентарно съвещание през днешния ден. Той не отговори на въпроса за какво е заменено предлагането на проф. Тодор Тагарев за министър на защитата.

По информация на БНР причина за промяната на първичната номинация са възражения от страна на Българска социалистическа партия.

Свикано за 11.00 часа през днешния ден изключително съвещание на Народното събрание трябваше да одобри план на решение за лични промени в Министерския съвет, откакто в  понеделник министър председателят Кирил Петков изиска оставката на военния министър Стефан Янев. По искане на парламентарната група на партия „ Продължаваме промяната “  Народното събрание излезе в 30-минутна отмора поради продължаващи съвещания.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР