Обявената в несъстоятелност компания „Ню Геймс“ на разследвания бизнесмен Васил

...
Обявената в несъстоятелност компания „Ню Геймс“ на разследвания бизнесмен Васил
Коментари Харесай

Компанията „Ню Геймс“ на Божков съди България в ЕСПЧ в Страсбург

Обявената в неплатежоспособност компания „ Ню Геймс “ на следствия предприемач Васил Божков ще съди страната в Европейския съд за правата на индивида в Страсбург. Това излиза наяве от на Софийски градски съд по делото за неплатежоспособност на компанията, посредством която беше проведена „ Национална лотария “.

На закрито разпоредително съвещание от 25 февруари 2021 година е било разпоредено на краткотрайния синдик на „ Ню Геймс “ да подпише от името на компанията план на тъжба до съда в Страсбург и „ да упълномощи Адвокатско сдружение „ Екимджиев и сътрудници “ посредством юрист Михаил Тихолов Екимджиев и юрист Катина Владимирова Бончева, да реализират от името на „ Н.Г.с “ АД (н) дейности по процесуално посланичество и отбрана в производството пред Европейски съд по правата на човека “.

Вероятно сдружението ще търси обезщетение от страната за метода, по който беше прекъсната активността му и бяха отнети лицензите му.

„ Национална
лотария “ изиска да бъде оповестена в неплатежоспособност още през февруари 2020 година, откакто „ Ню Геймс ", която беше уредник на играта, се оказа със запорирани сметки, неразрешена със закон и на процедура не можеше да прави заплащания, тъй като ще извърши закононарушение, обясниха тогава от Софийския градски съд.

Решението за оповестяване на банкрут на „ Ню Геймс “ беше взето януари тази година, само че съдът одобри за начална дата на неплатежоспособността 27 февруари 2020 година

Междувременно доста от спечелилите в игрите на „ Национална
лотария “ заведоха каузи, откакто спря изплащането на парите им. Срещу Васил Божков има повдигнати редица обвинявания от прокуратурата, измежду които „ за началник на проведена незаконна група, за насила за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, за подбуждане и закононарушение по работа “.

Бизнесменът също е завел редица каузи против страната, едно от които е за конфискацията за сбирката му с антики, а друго – за отнетите му
хазартни лицензи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР