Обявен бе един от най-новите носители на звезда Mишлен, гурме

...
Обявен бе един от най-новите носители на звезда Mишлен, гурме
Коментари Харесай

Нова Мишлен звезда изгря в Торино - slava.bg

Обявен бе един от най-новите носители на звезда Mишлен, гурме ресторантът Condividere, който се намира в постройката Lavazza Nuvola в Торино.

Заведението отвори порти предходната година, а зад реализирането му стои групата Lavazza, сценографът Данте Феретий, вдъхновението на началник Алберт Адрия, ръководството и кулинарните умения на началник Федерико Занаси, както и поддръжката на фотографът-гастроном Боб Ното.

Червеното управление (или така наречен Michelin Guide) оцени Condividere с една звезда. Ресторантът (чието име значи „ шерване “ от италиански) впечатли Мишлен инспекторите с представянето на цяла една нова вкусова философия.

Неформалната кухня на Condividere е резултат от едно кулинарно изследване, целящо да възхвали съвършенството на италианските сурови артикули по неангажиращ, прелестен и съвременен метод.

Всичко в ресторанта, от менюто до обслужването и от интериора до ситуацията, е основано да придвижи гостите в уютна атмосфера, където те могат да беседват и да си почиват дружно, пресъздавайки настроението на един типичен неделен обяд със фамилията. Подходът е непосредствен до този на споделено хранене в жанр „ тапас “ – носи положително въодушевление на хората – и в същото време има елегантен италиански отпечатък. „ Convidivere е пространство подбудено от упоритостта за основаване на ново място за срещи и вкусови прекарвания, тук, в град Торино.

То е отворено за изпробване и е способно да приветства нови хрумвания. Място, което слага фундаменталното измерение на общността пред всичко останало, което се основава на шерването. Жизнено пространство за нашия град, където хората от Торино и отвън него могат да преоткрият своята районна и национална история, усетите на обичайните артикули и чувства и да се срещнат с благосъстоянието на италианската кухня под нови форми.

Ние сме извънредно горди да получим това самопризнание. “ разяснява вицепрезидентът на групата Lavazza, Марко Лаваца. Основният аршин за приемане на влиятелната Мишлен звезда, съгласно гида „ Мишлен “ е, несъмнено, храната. Всеки артикул, всяка фалшификация, всяка техника, дружно с качеството, се означават. Това обаче не е задоволително за установяване на цялостната атмосфера в заведението. Не се пропущат времето и равнището на обслужване, виненият лист, чашите, солниците, покривките и подредбата на приборите, осветлението, музиката и даже какъв брой гости има в салона. Оценка се дава на цялостното преживяване - от момента, в който позвъниш за резервация до тръгването от ресторанта. Всеки подробност е от значително значение, а Condividere съумява да реализира съвършенство за една година.

„ Изключително горделив съм да получа тази заветна премия от името на целия екип на Condividere. Това е знак на благодарност за ежедневните ни старания в продължение на повече от една година. Година, в която нашата концепция за готвене, основано на прекарването на храната, на което ни научи визионера Феран Адриа, съумя да съчетае гастрономическия опит от най-високо равнище с неофициално обслужване и mise en place.

Протагонистът в Condividere е освен храната, само че и най-важното - клиентелата, която се усеща като че ли е в центъра на нов и нетрадиционен метод на преживяване на фината гастрономия. “, показа началник Федерико Занаси.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР